Stiri sportive

Nu-l iartă pe Mititelu: “Îl aştept în Italia, LA MUNCĂ”

Fostul tehnician al Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, a dezvăluit în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.RO că îl va reclama la UEFA pe Adrain Mititelu pentru că nu i-a plătit nici un salariu pe...
14.04.2014 | 17:10
Nul iarta pe Mititelu Il astept in Italia LA MUNCA
ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, a dezvăluit în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.RO că îl va reclama la UEFA pe Adrain Mititelu pentru că nu i-a plătit nici un salariu pe o perioadă de opt luni de zile! Nici lui şi nici antrenorului cu portarii, Gianluca Foglia. Totodată, antrenorul italian, după ce a aflat că fostul său club a intrat oficial în faliment, îl invită prin intermediul fanatik.ro pe fostul său patron la muncă în Italia, dar îi doreşte aceştuia să nu-şi ia vreo “ţeapă” la salariu de la patronii italieni. Cum a luat el la Craiova…

– Domnule Napoli, ce veşti mai aveţi despre Universitatea, mai ţineţi legătura cu cineva de acolo ?

ADVERTISEMENT

Mai ţin legătura doar cu Marcel Iancu, care mi-a fost cel mai bun prieten şi cel mai loial colaborator. Vreau să îi mulţumesc pe această cale pentru toată susţinerea lui. Cît am stat la Craiova acest om m-a ajutat enorm. În rest nu mai ţin legătura cu nimeni şi nici măcar nu ştiu dacă alţi oameni mai merită să mai vorbesc cu ei. Aaa, totuşi aş dori să mai vorbesc cu suporterii Ştiinţei, cu mare plăcere… dacă şi ei la rîndul lor doresc să mă sune în Italia şi să mai discutăm de fotbal.

– Aţi aflat că Ştiinţa a intrat în faliment?

– Normal! Citesc zilnic aproape toată presa online din România ca să aflu ce se mai întîmplă la Craiova. Îmi pare sincer rău pentru suporteri, însă pentru Adrian Mititelu, la cîte am făcut eu pentru el, va trebui să mă gîndesc de vreo trei, patru ori dacă îmi pare rău sau nu, iar despre intrarea lui în faliment chiar nu vreau să mai discut.

ADVERTISEMENT

“De data asta nu o să îl mai iert, merg cu el pînă în pînzele albe”

– Sînteţi în continuare supărat pe Adrian Mititelu?

– Logic! De data asta pe acest om nu am să-l mai iert. M-a umilit de foarte multe ori ca să-l mai iert. Îl anunţ pe această cale că o să mă duc la UEFA pentru a reclama că nu mi-a plătit salariile pe o perioadă de opt luni, nici mie şi nici colaboratorului meu, antrenorul cu portarii Gianluca Foglia. Să nu uite că eu am mai cîştigat la UEFA un proces cu el, tot pentru salarii, dar nu am vrut să pun în practică decizia, care era în favoarea mea, ca să-l las să poată reveni fără şicane în fotbal.

– Dar dumneavoastră nu ştiaţi de la început că el nu are bani, de ce aţi acceptat să lucraţi  la Universitatea?

ADVERTISEMENT

– Am acceptat să lucrez la FCU din dragoste pentru suporterii Ştiinţei şi pentru că îmi este drag să îmi practic meseria de antrenor. L-am înţeles pe Adrian Mititelu că nu are bani de apă plată pentru jucători după antrenamente, că nu are bani de motorină, că nu are bani de un echipament civilizat pentru jucători, că nu are bani nici măcar de o baterie la autocar… Că de partea financiară s-au ocupat oamenii din jurul acestei formaţii, care ţin cu Ştiinţa. L-am înţeles că nu e în stare să ne pună la dispoziţie un teren de antrenament, că nu ne poate plăti salariile, dar gata, e prea mult! M-a deranjat că şi-a bătut joc de mine, deşi era conştient că eu ştiu toate lucrurile astea – şi le-am acceptat! – şi m-a dat afară după ce a ascultat ce îi spune unul sau altul dintre jucători.

“Eu am mirosit că se va termna rău de cînd au apărut în anturajul nostru Ştefan Nanu şi Marin Condescu”

– Să înţeleg că sînteţi supărat şi pe o parte dintre foştii dumneavoastră jucători?

– Puteţi să înţelegeţi ce vreţi. Însă eu cred că am avut o relaţie OK cu foştii mei elevi, cu majoritatea dintre ei, pentru că sînt mai mult ca sigur că unii mi-au purtat sîmbetele, aşa cum ziceţi voi pe româneşte, şi i-au spus patronului verzi şi uşcate. Eu am mirosit că se va termna rău pentru club de cînd au apărut în anturajul nostru Ştefan Nanu şi Marin Condescu. Încă din acel moment a început să se strice aproape de tot atmosfera la echipă, Au început să se facă tabere, Însă, dacă jucătorii m-au vorbit de rău sau nu, este doar problema lor, deoarece cu toţi am rămas cu buza umflată şi nu ne-am atins obiectivele.

ADVERTISEMENT

– Aveţi să îi transmiteţi un mesaj lui Adrian Mititelu?

– Îl invit să vină la muncă în Italia după ce a intrat în faliment. Însă nu îi doresc să ia şi el o ţeapă la fel cum am luat-o eu la Craiova. Deşi aş vrea să-l văd să muncească şi el vreo opt luni, iar apoi patronul care îl angajează să îi spună că nu mai are nevoie de el şi să nu îi mai dea niciun ban aşa cum a făcut cu mine. Îi convine să se întoarcă în ţară la familia lui fără niciun ban?

“O să mai lucrez în România, dar sper să nu mai  dau în viaţa mea de Mititelu”

– După toate astea veţi mai accepta să lucraţi vreodată în România?

– Să ştii că multă lume m-a sfătuit să nu mai vin în România după ce Olguţa Vasilescu s-a comportat cum s-a comportat cu un cetăţean italian care dorea pur şi simplu să lucreze în Craiova pentru numele oraşului dînsei. Doream să lucrez pentru o echipă care reprezenta oraşul, dar dînsa, din cauza războiului pe care l-a avut cu Adrain Mititelu, s-a răzbunat indirect, atît pe mine, cîţi si pe jucătorii acestei echipe. Nu în ultimul rînd eu consider că primarul Craiovei a făcut mult rău şi suporterilor adevăratei Ştiinţa. Fără voturile acelor oameni dînsa nu cîştiga niciodată postul de primar. Voi credeţi că dacă dînsa le spunea în campania electorală oamenilor respectivi ca va forma o nouă echipe, pe CS U Craiova, mai cîştiga vreodată alegerile?

– Totuşi, chair şi în aceste condiţii “Craiolguţa” nu v-a învins în meciurile directe, cum de a fost posibil?

– Este adevărat, nu ne-au învins! Pentru că pînă în iarna acestui an am format cu toţi o familie, iar la meciurile directe elevii mei au jucat cu o ambiţie de nedescris. Ei erau conştienţi că aveau în spate pe cei 15.000 de suporteri la Severin şi pe cei 20.000 de suporteri pe “Ion Oblemenco”. Aceşti oameni ţineau cu echipa noastră, aveau la ei fularurile cu leul pe stemă, Pentu aceşti oameni au jucat elevii mei şi pentru onoarea lor de fotbalişti.

– Dar tot nu mi-aţi răspuns la întrebare, veţi mai lucra în România?

– Sincer, da! Dacă voi fi chemat, voi accepta să lucrez deoarece sînt antrenor profesionist, însă nu voi mai lucra niciodată cu Adrian Mititelu, sper să nu mai dau în viaţa mea de acest om.

 

ADVERTISEMENT
Tags: