Life

Îl mai știi pe Ghiță Ciobanul? Bărbatul celebru datorită unei reclame la telefoane, implicat într-un scandal

Ghiță Ciobanul, crescătorul de oi devenit cunoscut mulțumită unei reclame la o companie de telefoane, în 2013, a dat celebritatea pe un dosar de corupție.
06.07.2022 | 09:30
Il mai stii pe Ghita Ciobanul Barbatul celebru datorita unei reclame la telefoane implicat intrun scandal
Ce s-a ales de Ghiță Ciobanul, devenit celebru datorită unei reclame. Numele său apare într-un dosar de corupție. Sursa foto: Youtube.com
ADVERTISEMENT

Bărbatul originar din Jina, județul Sibiu, a ajuns celebru datorită unei reclame la telefoane în urmă cu 9 ani, în 2013. Era oprit frecvent pe stradă și oamenii se fotografiau alături de el, dar recent a fost implicat într-un scandal.

Ce s-a ales de Ghiță Ciobanul, devenit celebru datorită unei reclame. Numele său apare într-un dosar de corupție

Ghiță Ciobanul, pe numele său din buletin Gheorghe Dănulețiu, ajungea în atenția publică în campania unei companii de telefonie mobilă. La momentul respectiv oierul promitea semnal în toată țara, chiar și la stână.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bărbatul s-a portat la o altă rețea telefonică, s-a căsătorit și a făcut doi copii. A lăsat în spate celebritatea și a fost implicat într-un dosar de corupție după ce ar fi denunțat la DNA 12 dintre ciobanii din împrejurimile Sibiului.

„În 30.06.2021 (vol.1 f.1-3), martorul ( ), autorizat în aceeași zi și colaborator în cauză, a formulat un denunț din care rezulta faptul că o persoană care utiliza numele ( ) ( ), în realitate, inculpatul ( ), potrivit unui anunț publicitar, vinde certificate zootehnice pentru berbeci de rasă pură Țurcană împreună cu mijloacele oficiale de indentificare aferente (crotaliile), fără berbecii pentru care au fost emise, contra sumei de 1000 de lei/certificat și crotalii.

ADVERTISEMENT

Totodată, din cuprinsul denunțului a mai rezultat că scopul acestor vânzări fictive de berbeci de rasă pură Țurcană, mai exact doar a certificatelor zootehnice falsificate și a crotaliilor aferente, era acela de a fi cumpărate de diferiți crescători de ovine din țară, proprietari ai unor exploatații de ovine, pentru a le utiliza până în data de 01.09.2021, în procedura privind schema de plăți directe în cadrul Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic-campania 2021 (în continuare SCZ), sumele alocate în schema de sprijin SCZ provenind din fonduri europene F.E.G.A..

Asemenea martorului denunțător (….), și martorul (….), a precizat că există un fenomen în rândul crescătorilor de ovine, de notorietate, care face și obiectul prezentei cauze, constând în aceea că, între crescătorii de ovine din România se vând certificate zootehnice și crotalii nefolosite, atribuite unor animale inexistente, principalii responsabili de această situație fiind proprietarul acestor ovine, medicul veterinar de liberă practică împuternicit, în special cu ocazia identificării ovinelor, controlorii din cadrul asociaților de profil care efectuează activitatea de COP precum și funcționarii din cadrul ANZ care ar trebui să facă o serie de controale, mai serioase, în vederea prevenirii acestui fenomen, pentru ca România să aibă un Program real de ameliorare a rasei și cu efecte de durată, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1012/2016.

ADVERTISEMENT

Din situația de fapt care se va expune la punctul II din prezentul rechizitoriu, se constată că toate cele relatate de martorii ( ), ( ) și ( ) au loc în realitate, din vastul probatoriu administrat rezultând activitatea infracțională care se circumscrie atât procedurii de întocmire și de eliberare a certificatelor zootehnice, precedată de procedura fictivă de efectuare a controlului oficial al producțiilor de asociațiile de profil, care atestă nereal deținerea de ovine de rasă pură cât și procedurii transferului fictiv de ovine, pe teritoriul României, precedată de o identificare fictivă în privința acelorași ovine inexistente, ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți”, au transmis anchetatorii DNA de la Timișoara, conform cancan.ro.

Ghiță Ciobanul, prins la volan cu mașină fără numere

Ghiță Ciobanul a avut probleme cu legea și în anul 2015, când a fost oprit de polițiști. La momentul respectiv bărbatul se afla la volanul mașinii personale care nu era înmatriculată, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal.

ADVERTISEMENT

Oierul susținea atunci că nu și-a dat seama că autovehiculul nu mai are numere valabile. În iunie 2019 era vizitat de inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), controlul fiind la 5 dimineața.

ADVERTISEMENT