Fotbal international

Îl mai ştii pe Samuel Eto’o? Vezi cu ce echipă a semnat

15.08.2018 | 16:36
Il mai stii pe Samuel Etoo Vezi cu ce echipa a semnat

Camerunezul Samuel Eto’o nu are de gând să se lase. Recent a semnat, la 37 de ani, cu a 13-a formaţie din carieră, echipa Qatar Sports Club. Deşi mulţi alţi fotbalişti au agăţat de mult ghetele în cui atacantul african consideră că mai are încă destul de multe de spus pe gazon şi e gata deja de noua provocare. El este un mare fan al puştiului minune al Franţei, Kylian Mbappe.

“Atunci când joci fotbal timp de 22 de ani la nivel profesionist şi ajungi la vârsta mea, ai nevoie de noi provocări. Astăzi am primit oportunitatea să joc în Doha. O ofertă primită cu 4 ani în urmă, când am refuzat, pentru că nu eram pregăatit pentru mutare. Am jucat peste tot în lume şi acum am ocazia să arăt ce am invăţat şi mi-am spus că este momentul perfect să vin în Qatar. Sper să contribui la scrierea unui mic capitol al istoriei fotbalului din Qatar cu sprijinul colegilor şi sper să reuşesc.

Cu ce echipă a semnat Samuel Eto’o. E ultima formaţie din carieră

Să organizezi e Cupa Mondială este ceva uriaş şi o oportunitate unică. În urmă cu câţiva ani Rusia a câştigat dreptul de a organiza Mondialul, jucam în Rusia şi toată lumea a început să spună că lucrurile vor fi făcute greşit. Rusia a organizat însă cea mai bună Cupă Mondială din istorie şi sunt sigur că si Qatar va organiza una la acest nivel, poate chiar mai bună”.

În Qatar joacă şi fostul coleg al camerunezului din perioda FC Barcelona, Xavi Hernandez, care se află din 2015 la formaţia Al Sadd. În Qatar a evoluat o scurtă perioadă de timp şi fostul jucător brazilian de la Gaz Metan, Pandurii şi Viitorul, Eric de Oliveira. Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile par a merge din ce în ce mai bine în schimb autorităţile din Qatar sunt acuzate de faptul că s-a înregistrat la finalul săptămânii trecute victima cu numărul 1200 pe şantierele Cupei Mondiale din 2022. Sunt acuzaţii grave despre felul în care sunt trataţi muncitorii veniţi din statele lumii a treia pentru a munci pe sume derizorii.

A fost format de Real Madrid, care nu a crezut în el şi a ajuns golgeterul Barceolonei

Cu toate acestea camerunezulse simte foarte mulţumit de alegerea sa şi este convins că la 37 de ani poate arăta lumii, la fel ca Zlatan Ibrahimovic, faptul că vârsta din documentul de indentitate este doar  cifră. În cariera sa a îmbrăcat, în afara Barcelonei, tricoul celor de la Inter Milano, Chelsea, Anji Mahacikala, Everton, Sampdoria, Antalyaspor şi ultima dată a fost la Konyaspor. Are şi 118 meciuri jucate în echipa naţională a Camerunului, pentru care a marcat 56 de goluri.

Cu ce echipă a semnat Samuel Eto'o. A jucat cinci ani la Barcelona, marcând 108 goluri în 145 de meciuri - vezi foto
Cu ce echipă a semnat Samuel Eto’o. A jucat cinci ani la Barcelona, marcând 108 goluri în 145 de meciuri

Culmea ironiei, jucătorul a fost format la echipa de juniori a lui Real Madrid, dar clubul fanion din capitala Spaniei nu a crezut nici un moment în calităţile sale şi l-a împrumutat. De la Mallorca a ajuns Samuel exact la rivala lui Real, FC Barcelona şi acolo a explodat pur şi simplu, în cinci sezoane reuşind să marcheze 108 goluri în 145 de partide, o cifră cu adevărat remarcabilă. Real l-a regretat apoi şi a încercat să îl aducă pe Bernabeu după ce a terminat cu Barcelona dar africanul a spus pas şi a ales să meargă la Inter.