Fotbal intern

Îl mai știți pe irakianul care a jucat la Universitatea Craiova? „Este a doua mea casă!” Exclusiv

27.02.2021 | 16:05
Il mai stiti pe irakianul care a jucat la Universitatea Craiova Este a doua mea casa Exclusiv
Îl mai știți pe irakianul care a jucat la Universitatea Craiova? Salih Jaber: „A doua mea casă!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Irakianul Salih Jaber a fost un jucător iubit la Universitatea Craiova. Alintat „Bomberman” de fanii olteni, atacantul a acceptat să vorbească pentru FANATIK și a dezvăluit că Bănia este a doua lui casă. 

Jaber a venit în România în sezonul 2004-2005 și a evoluat pentru prima dată la Gloria Buzău, dar a devenit foarte iubit la echipa fanion a Olteniei, la care a ajuns imediat după ce a retrogradat în liga secundă.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Craiovei vrea să o vadă pe Universitatea campioană în acest an, însă consideră că Liga 1 a scăzut foarte mult în valoare. De altfel, Jaber urmărește cu interes campionatul țării noastre.

Irakianul care a jucat la Universitatea Craiova: „Este a doua mea casă!” Salih Jaber și porecla „Bomberman”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Salih Jaber, o prezență exotică pe plaiurile noastre, a declarat că s-a simțit foarte bine în țara noastră, iar Bănia a rămăs în sufletul său: „Craiova este a doua mea casă. M-am simțit foarte bine și mi-a rămas în suflet și când mai ajung în țară, în Craiova, lumea mă oprește și acum și mă felicită, vorbește cu mine. Multe persoane îmi cer autograf. Am fost și la un meci pe stadionul nou, în urmă cu un an. Domnul Marcel Popescu m-a invitat. Mi-a plăcut foarte mult, mi-am adus aminte de atmosfera senzațională a suporterilor. 

ADVERTISEMENT

Am mulți prieteni în România. Vorbesc cu ei și acum. Fratele meu Mircea Bornescu, Robert Săceanu, Mădălin Ciucă, chiar și Adrian Mititelu îmi e prieten. Am auzit ce s-a întâmplat cu el, îmi pare foarte rău,” a declarat „Bomberman” pentru FANATIK.

Adrian Mititelu, Salih Jaber și Nicolo Napoli
O poză recentă cu Adrian Mititelu, Salih Jaber și Nicolo Napoli

Jaber și-a adus aminte cu drag de porecla pe care i-au dat-o oltenii: „Îmi amintesc că mi s-a pus porecla ‘Bomberman’, a fost o caricatură cu mine. Am dat două goluri în Cupa României, împotriva Mioveniului. Era 1-0 pentru ei și în repriza a doua am întors scorul prin reușitele mele. A apărut în ziar o caritură în care eu șutam în niște mingi și au pus bombe în locul lor, eu fiind irakian și erau acele probleme cu războaiele.”

ADVERTISEMENT

„Sper ca Universitatea Craiova să câștige campionatul, pentru că orașul acela iubește sportul”. Jaber vede campionatul Ligii 1 mult schimbat în rău

Salih Jaber vizionează meciuri din Liga 1, însă spune că valoarea primei ligi a scăzut foarte mult: „Urmăresc campionatul României, însă, din păcate, campionatul s-a schimbat în rău. Îmi amintesc că fiecare echipă avea 3-4 jucători valoroși, acum nu mai vedem asta. Nu știu ce s-a întâmplat cu Liga 1. Să țineți minte că acest campionat a fost puternic. 

Se aduc jucători foarte ieftini și slăbuți, vorbind aici de străini. A scăzut calitatea. Poli Iași, spre exemplu, avea o trupă foarte bună, acum pare că pică în liga secundă. M-am uitat și eu la Clinceni – UTA, un meci din România. Nu am văzut și eu că jucătorii pot lega 3-4 pase, nu se poate așa ceva. Ce are România de nu poate aduce mai mulți jucători extracomunitari, să fie și ei integrați ca cei din Spania, Italia…

ADVERTISEMENT

România are antrenori foarte buni, fac performanță în zona Arabiei, Răzvan Lucescu, Ion Marin, Ilie Stan și mulți alții. Spre exemplu, pe Dorinel Munteanu eu l-am adus în zona aceasta. Lui Marius Baciu i-am fost secund și translator în Arabia Saudită. Am ajutat mult antrenorii români. Din păcate, în țară nu li se dau șanse.” 

Cu un trecut alb-albastru, Jaber nu are cum să nu țină cu Universitatea Craiova în lupta pentru titlu: „Îmi doresc ca Universitatea Craiova să câștige campionatul, cum să nu? Acest oraș merită, este un oraș care iubește sportul, iar suporterii sunt senzaționali. 

Sincer, sunt trei echipe care se bat pentru titlu în Liga 1, FCSB, Craiova și CFR Cluj. Eu sper ca oltenii să câștige, dar depinde de momentele prin care o să treacă formațiile. Universitatea Craiova va avea meciuri grele cu Chindia Târgoviște, dar eu cred că va câștiga. Emil Săndoi îmi e prieten și îmi va părea rău de el, dar țin cu Craiova.” a mai declarat Salih Jaber pentru FANATIK.

În cariera sa, Salih Jaber a jucat pentru Al-Jazeera SC (Siria), Omayya SC (Siria), Gloria Buzău, FC Universitatea Craiova, FC Caracal și Zakho SC (Irak).

Mircea Bornescu și Salih Jaber
Salih Jaber și „fratele” Mircea Bornescu

„Îmi amintesc că după acel meci cu Mioveni, când am marcat două goluri, Nicolae Dobrin, marele fotbalist, a venit și m-a salutat. Am rămas impresionat,” Salih Jaber, pentru FANATIK


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova : 2,07 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT