Life

Îl mai ții minte pe Narcis Ianău de la Românii au talent? Cât de mult s-a schimbat viața fostului concurent 

01.12.2020 | 11:46
Il mai tii minte pe Narcis Ianau de la Romanii au talent Cat de mult sa schimbat viata fostului concurent
Îl mai ții minte pe Narcis Ianău de la Românii au talent? Cât de mult s-a schimbat viața fostului concurent. Sursa foto: Facebook/ Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Narcis Ianău a participat la prima ediție a show-ului de talente „Românii au talent”, iar viața tânărului s-a schimbat foarte mult de atunci. La aproape zece ani de când și-a făcut apariția la preselecții, tânărul are acum o carieră muzicală de succes și a ajuns pe marile scene ale lumii. 

Tânărul a participat la show-ul de la Pro TV la doar 15 ani și nu știa ce avea să-i rezerve viitorul. Deșii jurații și spectatorii nu erau impresionați de el atunci când și-a făcut apariția pe scenă, aceștia și-au schimbat părerea atunci când Narcis a început să cânte.

ADVERTISEMENT

Inflexiunile sale vocale foarte ridicate de contratenor l-au adus până în finala competiției, însă a ajuns pe locul doi, primul loc fiind obținut de către Adrian Țuțu. Acest lucru nu a fost o piedică pentru el, ci din contră. Narcis Ianău a ajuns pe marile scene ale lumii și a cântat alături de nume celebre, cum ar fi Sarah Brightman și trupa Gregorian, potrivit stirileprotv.ro.

Îl mai ții minte pe Narcis Ianău de la Românii au talent? Cât de mult s-a schimbat viața fostului concurent

Narcis Iustin Ianău a făcut senzație la prima ediție a show-ului „Românii au talent”. Tânărul avea doar 15 ani atunci când a participat și i-a lăsat pe jurați, dar și pe spectatori, fără cuvinte, datorită timbrului vocal destul de rar întâlnit, contratenor cu influențe de soprană.

ADVERTISEMENT

Tânărul a ajuns în finală și a obținut locul doi, iar de atunci a început cariera sa muzicală de succes. Născut într-un sat din Bacău, Narcis Ianău nu avea o situație financiară foarte bună, iar mama lui muncea în străinătate pentru a-și susține familia. Fiind un băiat timid, copiii din sat râdeau de el și nu credeau că va ajunge o adevărată vedetă.

„Când eram copil, chiar nu-mi doream să fiu în centrul atenției, nu-mi doream absolut nimic. Eu am fost hărțuit doar pentru că eram diferit, doar pentru că eram băiatul care nu joacă fotbal, care cânta cu voce de fată, care se întrece la învățătură cu celelalte fete și nu iese la joacă cu ceilalți băieți”, a declarat Narcis Ianău pentru Pro TV.

ADVERTISEMENT

La doar 25 de ani, tânărul a cântat pe cele mai mari scene ale lumii: Tokyo, Berlin, Sau Paulo, Moscova, New York și Los Angeles. Niciodată nu și-ar fi imaginat că viața lui se va schimba atât de mult.

Narcis Ianău a terminat Conservatorul la Cluj și a semnat un contract cu producătorul lui Andrea Bocelli. A cântat în deschiderea concertelor sopranei britanice Sarah Brightman, o artistă ce deține numeroase discuri de aur și de platină.

ADVERTISEMENT

Deși a fost descurajat de multe persoane din jurul său, Narcis a decis că ar trebui să-și încerce norocul înainte de a renunșa la muzică. Mătușa lui făcea parte din corul bisericii, iar el avea de gând să devină preot dacă nu ar fi trecut de preselecțiile de la „Românii au talent”.

Narcis Ianău i-a lăsat pe jurați fără cuvinte

Andra a declarat că vocea lui Narcis Ianău a transmis foarte multe emoții și că este de-a dreptul angelică.

„Surpriza colosală este să auzi o voce dumnezeiască, o voce angelică. El nu știa de ce este capabil, de câtă emoție poate să transmită vocea lui (…) După primul sezon și-au făcut foarte mulți tineri curaj să vină și să încerce să cânte și ei ca și Narcis. A fost un exemplu pentru alte generații, alți copii care n-au avut curajul până în acel moment.”, a declarat frumoasa cântăreață.

Narcis Ianău
Narcis Ianău la Românii au talent, 2011. Sursa foto: captură video YouTube

Narcis Ianău a recunoscut că viața lui ar fi fost complet diferită dacă nu ar fi participat la emisiunea de la Pro TV. Acela a fost doar începutul carierei sale și este recunoscător că nu a renunțat.

„Asta m-a schimbat total, emisiunea. Dacă nu era emisiunea și nu participam eram în cu totul și alt loc (…) Auzind acele cuvinte, acele lucruri pozitive, despre vocea mea, a însemnat o piatră pusă la bază. Cărămida de baza. Și de acolo am reușit să clădesc și să ajung unde sunt acum.”, a declarat Narcis Ianău.

Inițial, artistul a fost rușinat de vocea sa subțire, însă a înțeles că este un dar și că trebuie să-l cultive, să facă din muzică o carieră. Încă din copilărie, Narcis frecventa des corul bisericii, acolo unde se simțea liniștit. Cu ajutorul Internetului, tânărul i-a dat seama că vrea să participe la show-ul de talente.

„Era foarte logic ca auzind un băiat cântând să râdă de el când are o voce de fată. Nu am știu ce să fac. Nu puteam să cânt altfel, să-mi falsific vocea și nici nu puteam să-mi reprim acea dorință de a cânta. Și țin minte că internetul mi-a deschis ochii și percepția asupra lumii. Stai că în alte țări sau în alte orașe sau în toată lumea există contratenori cu voce de fată”, a mai spus artistul.

În afară de faptul că avea o voce angelică, Narcis era și un elev foarte bun, având rezultate bune la școală. Mai mult, acesta a participat la olimpiadele de biologie, matematică și religie. În prezent, artistul locuiește în Cluj, într-un apartment pe care și l-a cumpărat și l-a decorat singur.

Cum a fost lansat internațional

După ce a terminat Conservatorul, Narcis Ianău s-a înregistrat și a postat o piesă pe YouTube, fără să știe că negativul acesteia îi aparține lui Frank Peterson, un cunoscut producător muzical.

„Am înregistrat o piesă și am postat-o pe YouTube, folosind negative, fără să îmi dau seama de drept de autori. A vrut să mă penalizeze (n.r. Frank Peterson) că am folosit fară drept, dar i-a plăcut vocea și a zis că hai să vedem cine e vocea…nu i-a venit să cred”, a mărturisit Narcis Ianău.

Inițial, Frank l-a acuzat pe tânăr pentru încălcarea drepturilor de autor, însă a renunțat la proces atunci când i-a auzit vocea. Narcis Ianău a ajuns cunoscut în toată lumea și a cântat pe sute de scene renumite de pe glob. Tânărul și-a urmat visul și nu a renunțat, chiar dacă nu toată lumea a crezut în el.

Narcis Ianău
Narcis Ianău, după un concert susținut în St. Petersburg. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT