Fostul fundaș a fost titular în ambele jocuri pe care le-a disputat Universitatea Craiova contra rivalei locale în sezonul 2013-2014 al ligii secunde. Atunci, cele două formații ale Băniei au încheiat la egalitate ambele înfruntări.
Începând cu sezonul viitor, stadionul „Ion Oblemenco” va găzdui cele mai încinse bătălii din Liga 1. Acest lucru este posibil după ce FC U a obținut promovarea în acest an competițional.
Microbiștii olteni așteaptă cu interes finala Cupei României în care Universitatea Craiova este angrenată, însă nu pot să nu își ascundă gândul care zboară către faptul că Bănia va avea două formații de prima ligă începând din sezonul viitor.
Astfel, clubul patronat de Mihai Rotaru va da piept cu FC U Craiova 1948 în sezonul competițional 2021-2022. În urmă cu 8 ani au mai existat două meciuri între cluburile lui Rotaru și Mititelu. Fostul câștigător al Supercupei României cu Oțelul Galați, Zoran Ljubinkovic, a fost titular pentru Universitatea Craiova în ambele jocuri contra rivalilor. Acesta a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK:
Ce mai faci? Cu te mai ocupi?
– Eu sunt antrenor de vreo trei ani, sunt „principal” la echipa de sub 21 de ani de la FC Rad Belgrad, un club cunoscut pentru sistemul de copii și juniori. Sunt la studii pentru a obține licența PRO și să trec la fotbalul de seniori.
Ai petrecut patru ani în România. Cum au fost pentru tine?
– Am petrecut patru ani în România și am jucat pentru trei echipe diferite: Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Universitatea Craiova. Toate mi-au rămas în suflet, cu amintiri plăcute. La fiecare dintre ele am avut ambiții și obiective importante. Toate aveau o organizare foarte bună. Când mă gândesc la fotbalul românesc, la Liga 1 și la tot ce înseamnă fotbalul acolo, eu cred că totul s-a mișcat în bine. Există infrastructură, există cluburi cu tradiție, chiar și calitatea fotbalului e bună.
Ai făcut parte din proiectul care a renăscut-o pe Universitatea Craiova. Ce a însemnat pentru tine?
– La Craiova a fost un proiect foarte serios încă de la început, dar a fost necunoscut pentru mine, însă domnul Mihai Rotaru m-a învățat tot ceea ce reprezintă Universitatea. Mi-am dat seama cât de serioase sunt lucrurile.
Au fost două echipe cu aceeași denumire, o presiune a publicului extraordinară, obiective mărețe…a fost o provocare foarte mare. Am reușit sub această presiune. Oamenii care au fost în club la acel moment, persoane cu care încă mai vorbesc și mai depănăm amintiri, știu cât de greu ne-a fost, dar am reușit să o aducem pe Craiova în Liga 1. Sunt fericit că am luat parte la această performanță, că am făcut parte din istoria Științei. Eu am jucat aproape 30 de meciuri în acel sezon.
Vor fi două echipe ale Craiovei în prima ligă. Erai la Universitatea când a fost derby-ul în liga secundă.
– Abia aștept să văd derby-ul cu cealaltă echipă din oraș. A fost o tensiune foarte mare când ne-am duelat cu ei în eșalonul secund. Eu cred că va fi meciul anului în România și o să vin și eu să-l urmăresc de pe stadion.
Universitatea Craiova 2013-2014: Brac – Ljubinkovic, Fl. Pătrașcu, Izvoranu, Velcovici – Precup, Dragalina, Voinea – Ganea, Curelea, Gorovei
FC U Craiova 2013-2014: Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă, Buşu – Săceanu, D. Stoica, Mârzeanu – Baird, Stoianof, Cl. Bălan
Craiova este acum una dintre echipele din top din România…
– Mă bucur foarte mult că Universitatea este unul dintre cele mai importante cluburi din România. Îmi pare rău că nu am continuat colaborarea, nu a fost un lucru clar pentru mine de ce ne-am despărțit, aș vrea ca într-o zi să vin antrenor acolo.
Cea mai plăcută amintire în România?
– Am o mulțime de amintiri plăcute, asta și datorită faptului că am fost la echipe cu ambiții. Cu Petrolul am promovat, cu Oțelul am jucat în Champions League și am readus-o pe Universitatea Craiova pe prima scenă. Aceste amintiri îmi vor rămâne în suflet. Am dat tot ce am putut pentru toate formațiile.
Mai urmărești campionatul nostru?
– Urmăresc regulat fiecare rundă din campionatul României, sunt la curent cu rezultatele și fotbalul de acolo.