News

Ilan Laufer, fostul ministru, este audiat de Poliţişti! În ce dosar este suspect

02.05.2019 | 12:54
Ilan Laufer fostul ministru este audiat de Politisti In ce dosar este suspect
ADVERTISEMENT

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri este audiat, în acest moment, de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice(DICE). Oficialul are calitatea de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de fraudă.

Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, este audiat de polițiștii DICE

Potrivit mediafax.ro, fostul ministru are calitatea de suspect în dosar, fiind suspectat de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă. Mai mult, Laufer ar fi fost sprijin pentru Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, lăsând în urmă pagube de peste 5.800.000 de euro. Se vehiculează că cei care doreau să închirieze spații în Unirea, ar fi încheiat întâi de toate contracte subsecvente cu societățile administrate de Laufer, cu sume uriașe.

ADVERTISEMENT

Banii obținuți i-ar fi ajutat să închirieze spațiile, la sume mai mici de bani, restul ajungând să fie transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unre erau ulterior retrași după ce se încheiau câteva contracte fictive de consultanță, intermediere și comision cu aceste firme. Sumele obținute ar fi ajuns la Carmen Adamescu, susține sursa menționată mai sus. Totodată, fostul ministru este cercetat și pentru evaziune fiscală.

Ilan Laufer, fostul ministru, este audiat de Poliţişti! În ce dosar este suspect
Oficialul este suspect în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de fraudă.

Politicianul are calitatea de suspect în dosarul delapidărilor de la magazinul „Unirea”

Mai clar, oficialul ar fi majorat cheltuielile, pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, prin încheierea și înregistrarea unor contracte fictive de consultanță. Cheltuielile se ridică la 22 de milioane de lei. În dosar mai intră și o funcționară de la Unirea Shopping Center. În acesta, Carmen Adamescu este acuzată de delapidare, prejudiciul fiind de mai mult de 40 de milioane de lei. De menționat este că ea a fost reținută în dosar și plasată sub control judiciar. Laufer a fost în vizor opiniei publice în noiembrie 2018, în urma propunerii pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

Propunerea pentru numirea sa în funcție a ajuns la Iohannis, ulterior anunțându-se că nu va semna decretul. La acea vreme, respinsă a fost și propunerea ca Olguța Vasilescu că ocupe funcția de ministru al Transporturilor. La scurt timp, Laufer a făcut declarații în care a precizat că refuzul liderului de stat este un act antisemit. „Îl rog să aibă curajul să spună care a fost motivul real pentru care m-a respins, mă refer la cel religios şi faptul că sunt evreu (…) Ceauşescu a vândut evrei. Azi, am certitudinea că şi Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui, nu ştiu pe câţi bani”, a declarat Laufer la acea vreme.