Fotbal intern

Ilie Balaci, de la 8 la infinit. Numărul care i-a marcat cariera şi viaţa lui Ilie Balaci.

22.10.2018 | 16:07
Ilie Balaci,cel mai mare număr 8 al fotbalului românesc

Destinul lui Ile Balaci a fost marcat de cifra 8. Aproape toate evenimentele care au contat pentru “Minunea Blondă” au fost legate de aceast număr, care l-a și consacrat. Ilie Balci s-a născut pe 8 septembrie, 1956. Fiind sărbătoare, Sfânta Maria Mică, ai lui l-au declarat abia peste 5 zile la primărie, aşa că în certificatul său apare ca dată a naşterii 13 septembrie 1956. La Universitatea Craiova a făcut 8 ani de juniorat, iar la echipa mare a jucat pe spate cu 8, număr pe care l-a făcut celebru.

Accidentările la genunchi l-au obligat să pună ghetele în cui la 26 de ani. O combinaţie de cifre care ajunge tot la numărul 8 (2+6). La naţionala României în 65 de prezenţe Ilie Balaci a marcat 8 goluri. Spectacolul reuşit însă pe teren, fentele şi driblingurile sale, i-au adus din partea fanilor dragoste infinită. Din punct de vedere matematic, infinitul are şi el legătură cu numărul 8. Reprezentarea matematică a dragostei pentru Ilie Balaci fiind reprezentă grafic cu un 8 întors. Şi sfârşitul fulgerător al lui Ilie Balaci tot la numărul 8 duce, fotbalistul minune al României stingându-se la 62 de ani, din nou o combinaţie matematică, ce duce la numărul 8.

Numărul 8 a fost peste tot la meciul în care Oltenia şi-a plâns eroul, pe Ilie Balaci

Şi ca totul să fie legat de numărul 8 al lui Ilie Balaci şi partida dintre Craiova şi FCSB a avut fazele cheie tot legate de acest număr. În minutul 8, când toată lumea se pregătea să-i aducă un omagiu lui Ilie Balaci a venit autogolul lui Renato Kelici. În minul 88, Elvir Koljic a retat un penalty. Victoria Craiovei împotriva FCSB-ului vine şi ea după o pauză de 16 ani (8+8).

Ilie Balaci, de la 8 la infinit
“Ilie Balaci de la 8 la infinit”

Galeria Craiovei a avut şi ea un mesaj prin care şi-a arătat iubirea faţă de numărul 8 al Băniei. “Ilie Balaci de 8 la ∞ (infinit)” a stat scris pe un banner de pe arena Ion Oblemenco la partida Craiovei cu FCSB.

  • 8 goluri a marcat Ilie Balaci pentru naţionala României
  • 8 este numărul cu care Ilie Balaci a rămas în memoria iubitorilor de fotbal din România
Tags: