Fotbal intern

Ilie Balaci avea probleme medicale mai vechi. Raportul medical al autopsiei

22.10.2018 | 18:31
Ilie Balaci avea probleme medicale mai vechi Raportul medical al autopsiei
ADVERTISEMENT

Ilie Balaci a murit duminică, la numai 62 de ani. Moartea legendarului fotbalist al Craiovei i-a luat prin surprindere pe mulți dintre colegii săi de generație. Cu toate acestea, raportul medical al autopsiei lui Balaci arată că „Minunea Blondă” suferea de o afecțiune mai veche.

Astfel, potrivit celor de la ziaruldecraiova.ro, Ilie Balaci a murit în urma unui infarct miocardic. Cu toate acestea, mai interesant este faptul că legiștii au dat și peste un preinfarct mai vechi, cicratizat, pe care fosta legendă din Bănie o avusese în trecut. Constantin Militaru, medicul cardiolog care îl trata pe Balaci când venea în Craiova susține că fotbalistul nu se mai prezentase de ceva timp la un consult:

ADVERTISEMENT

„Nu l-am văzut de mai bine de un an. El venea ocazional la Craiova și atunci venea și la mine, dar probabil avea un medic la care mergea în București. Nu aș putea să vorbesc despre alte afecțiuni pentru că nu am raportul autopsiei în față. Este adevărat că avea un tratament, dar nu aș putea să știu dacă îl respecta sau nu. A fost un idol pentru noi toți și cred că trebuie să rămână așa”, a spus Militaru, potrivit sursei citate.

Ilie Balaci avea probleme medicale mai vechi și a suferit o intervenție chirurgicală în luna iulie

Doctorul Mugur Riza, prieten apropiat al lui Ilie Balaci, susține că fostul mare fotbalist avea hipertensiune, pentru care era nevoit să ia tratament toată viața. De asemenea, Balaci suferise recent o intervenție medicală complexă:

ADVERTISEMENT

„Lui Ilie i-am fost medic și prieten. Am fost alături de el ca specialist în perioada în care avea probleme multiple la menisc și juca pentru FC Olt Scornicești. Datorită recuperării a fost ulterior selectat de Mircea Lucescu la Dinamo. În urmă cu aproape un an și jumătate a ajuns la spital cu o tensiune alarmant de mare, undeva la 220/110. A rămas sub supraveghere medicală pentru maxim două zile, apoi a plecat pentru că nu dorea să se afle că suferă de vreo boală. Era hipertensiv și ar fi trebuit să ia tratament. În schimb, dragul meu prieten mi-a ignorat sfatul de a renunța la fumat”, a povestit doctorul Riza.

“La sfârșitul lunii iulie a fost operat la o clinică privată din București de multiplă hernie de disc în zona cervicală. După această intervenție era foarte important ca Ilie să ia un tratament anticoagulant care să nu permită formarea unui cheag de sânge. Pentru că știu că nu avea un mod de viață sănătos și  nu se îngrijea de sănătatea lui, eu iau în calcul posibilitatea ca un cheag să se fi desprins din zonă operată și să fi ajuns la plămâni, să îl împiedice să mai respire. Așa se poate explica și edemul laringian pe care îl avea la sosirea medicilor de la Ambulanță”, a mai povestit medicul, pentru site-ul de presă locală.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci s-a stins din viață duminică, 21 octombrie. Sportivul va fi înmormântat marți, la Cimitirul Sineasca.