Fotbal intern

Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani! Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua a fost găsit fără suflare în locuinţa sa

01.02.2020 | 09:35
Ilie Barbulescu a decedat la varsta de 62 de ani Fostul castigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua a fost gasit fara suflare in locuinta sa
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea fotbalului. Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani. Fostul fundaş al Stelei şi al echipei FC Argeş a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din Piteşti. Din primele informaţii, Bărbulescu a murit în somn în urma unui infarct. 

Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani! A fost titular în finala cu Barcelona din Cupa Campionilor

Ilie Bărbulescu a evoluat la Steaua între 1984 şi 1987, interval în care a reuşit să câştige nu mai puţin de 7 trofee, cel mai important dintre ele fiind Cupa Campionilor Europeni din 1986. Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de “roş-albaştrii” în campania europeană în care au câştigat trofeul.

ADVERTISEMENT

Fundaşul a fost titular şi în finala istorică pe care Steaua a câştigat-o împotriva Barcelonei, celebră datorită celor patru parade ale lui Helmuth Duckadam de la loviturile de departajare care au adus cel mai important trofeu european în România.

Cea mai mare parte a carierei lui Bărbulescu şi-a petrecut-o la FC Argeş, între 1974 şi 1982 şi 1987 şi 1988. El a mai evoluat în carieră la alte 4 formaţii: FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia.

ADVERTISEMENT

A bifat cinci selecţii în echipa naţională! Nu a fost cunoscut cu probleme la inimă

Fundaşul stânga a fost selecţionat de cinci ori în prima reprezentativă a României, între 1979 şi 1987. Bărbulescu este al doilea component al echipei Steaua 1986 care se stinge după Lucian Bălan, trecut în neființă pe 12 noiembrie 2015.

Ilie Bărbulescu nu ar fi fost ştiut ca un om care să aibă probleme cardiace, astfel că după decesul său se va deschide o anchetă care să stabilească cauzele pentru care s-a produs această tragedie. Întâi este aşteptat verdictul medicilor.

ADVERTISEMENT

Ilie Bărbulescu a fost decorat în anul 2008 cu „Meritul Sportiv clasa a II-a” de președintele Traian Băsescu pentru aportul adus la câştigarea Cupei Campionilor din 1986, care rămâne şi la ora asta cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc.

Fostul fotbalist al Stelei ar fi trebuit să participe pe data de 15 februarie la un meci de gală între vedetele gloriei Buzău şi ale României. El chiar a discutat cu colegii săi de generaţia pentru a stabili detaliile acestei deplasări.

ADVERTISEMENT
  • 62 de ani a avut Ilie Bărbulescu
  • 8 trofee a câştigat în carieră fostul fundaş