Fotbal intern

Ilie Bărbulescu, înmormântat cu onoruri militare! Aproape 1.000 de oameni l-au condus pe ultimul drum

04.02.2020 | 16:06
Ilie Barbulescu inmormantat cu onoruri militare Aproape 1000 de oameni lau condus pe ultimul drum
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist Ilie Bărbulescu a fost înmormântat, marți, cu onoruri militare la cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.

Ilie Bărbulescu, înmormântat cu onoruri militare

Aproape 1.000 de persoane, printre care s-au regăsit foştiii colegi de la FC Argeş, reprezentanţi ai autorităţilor locale, foştii colegi de la DJST Argeş şi AJF Argeş, prietenii apropiaţi, dar şi oameni simpli, l-au condus pe ultimul drum pe Ilie Bărbulescu, care a fost înmormântat cu onoruri militare la Pitești.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, după o slujbă care a durat aproximativ o oră, cortegiul funerar a pornit spre stadionul Nicolae Dobrin pe care Bărbulescu a scris istorie. Campionul de la Sevilla care era şi consilier local, maestru al sportului, dar şi cetăţean de onoare al municipiului Piteşti, a avut parte de onoruri militare.

Suporterii Stelei, spectacol pirotehnic la stadionul din Pitești

După ce a plecat de la Catedrala Sfântul Andrei, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului mare fotbalist a fost depus timp de câteva zeci de minute pe terenul central al arenei din Trivale.

ADVERTISEMENT

La stadion a avut loc o slujbă de zece minute, iar unii dintre foştii colegi au ţinut scurte discursuri în memoria lui Ilie Bărbulescu. Imediat după terminarea slujbei, suporterii echipei Steaua care au venit de la Bucureşti au organizat un spectacol pirotehnic şi au început să-i scandeze numele marelui campion.

Bărbulescu a murit în somn

”Te vom iubi mereu!” au scandat fanii roş-albaştri şi câţiva membrii ai galeriei lui FC Argeş în aplauzele celor prezenţi. Sicriul cu corpul neînsufleţit a părăsit stadionul în ropote de aplauze şi s-a îndreptat spre cimitirul Sfântul Gheorghe unde Bărbulescu a fost înhumat.

ADVERTISEMENT

Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani. Fostul fundaş al Stelei şi al echipei FC Argeş a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din Piteşti. Din primele informaţii, Bărbulescu a murit în somn în urma unui infarct.

Bărbulescu, moment antologic la Sevilla

Ilie Bărbulescu este al doilea component al Stelei 1986 care trece în nefiinţă după Lucian Bălan, care a decedat în anul 2015. Moartea sa a fost deplânsă de colegii săi de la Steaua și FC Argeș, echipe pentru care a scris istorie.

ADVERTISEMENT

Ilie Bărbulescu a fost unul dintre oamenii cheie în parcursul de vis al Stelei în campania europeană din sezonul 1985-1986. Titular în toate cele nouă meciuri din Cupa Campionilor Europeni şi autor al unui gol antologic în victoria cu Honved, fundaşul de bandă a fost protagonistul unui moment antologic în finala cu Barcelona.

ADVERTISEMENT