News

Ilie Bolojan nu se vede un candidat la alegerile prezidențiale din 2024: ”Nu se pune această problemă”

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, un lider important al PNL, spune că nu se pune problema ca în 2024 să se afle printre candidații la alegerile prezidențiale.
29.11.2021 | 10:13
Ilie Bolojan nu se vede un candidat la alegerile prezidentiale din 2024 Nu se pune aceasta problema
ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan, unul dintre liderii PNL cu rezultate apreciate pe plan local, nu se consideră un candidat indicat pentru postul suprem în statul român.

Întrebat dacă se gândește în acest moment la o eventuală intrare în cursă, în 2024, pentru postul de la Cotroceni, președintele CJ Bihor a dat un răspuns ferm: ”Nu se pune această problemă”.

ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan nu ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Cum își motivează poziția

În ultimele luni, numele lui Ilie Bolojan a fost adus în discuție de fiecare dată când România a traversat o criză politică în care a fost implicat PNL-ul.

Și în această toamnă, în recenta criză guvernamentală, numele politicianului liberal a fost adus în discuție ca propunere de premier, nu de către PNL, ci de USR.

ADVERTISEMENT

Date fiind aceste aprecieri, Ilie Bolojan a fost întrebat duminică, într-un interviu televizat, dacă țintește o eventuală candidatură la Președinție la alegerile din 2024.

”Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-și facă o analiză a capacităților pe care le are și unde poate livra mai mult.

ADVERTISEMENT

Fiecare poziție necesită o anumită expertiză și atunci, fiecare om își poate face o analiză personală. Nu e ușor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat politicianul liberal, la Digi24.

Interesant este că în septembrie, când Bolojan a fost propus de Dan Barna să-i ia locul lui Florin Cîțu, liderul PNL Bihor a oferit un răspuns similar.

ADVERTISEMENT

Reporter: ”Dinspre USR, dar și dintre liberali a venit sugestia de prim-ministru Ilie Bolojan..”

Ilie Bolojan: ”Nu se pune această problemă”, a fost discuția cu un jurnalist.

Ce spune Bolojan de succesul său pe plan local

În privința rezultatelor sale de excepție pe plan local, Ilie Bolojan spune că acestea s-au datorat și colegilor săi.

”Eu am reuşit, susţinut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiţi-vă că dacă eşti primar în vestul României, ai şanse mult mai mari să ai investiţii străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi.

Una este să ai un patrimoniu, cum a avut oraşul Oradea, lăsat de cele trei comunităţi, maghiară, română şi evreiască, pe care să îl reabilitezi, şi alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost şi o conjunctură care m-a ajutat”, a adăugat Ilie Bolojan.

ADVERTISEMENT