News

Ilie Bolojan, candidat la șefia PNL sau la președinție? ”N-ar fi normal să exclud”

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, nu exclude ca pe viitor să fie un candidat la șefia Partidului Național Liberal sau chiar la președinție.
17.01.2022 | 09:22
Ilie Bolojan candidat la sefia PNL sau la presedintie Nar fi normal sa exclud
ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan, unul dintre liderii PNL cu rezultate apreciate pe plan local, vorbește pentru prima dată de posibilitatea de a face pasul către o funcție mult mai importantă în partid sau în statul român.

Dacă în toamna anului trecut președintele Consiliului Județean Bihor era ferm și spunea că ”Nu se pune problema” de a candida la o funcție centrală, acesta pare că și-a schimbat poziția.

ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan lasă o portiță deschisă unei candidaturi la șefia PNL sau la președinție: ”Nu exclud”

Ilie Bolojan a acordat, la mijlocul acestei luni, un interviu pentru Libertatea. Figură importantă în PNL și un lider politic local puternic și, cel mai important, cu rezultate notabile, acesta deschide o portiță către o candidatură la funcții importante în stat și în partid.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca la viitoarele alegeri interne din PNL sau la cele pentru Palatul Cotroceni să fie implicat direct, Bolojan a dat un răspuns destul de clar.

ADVERTISEMENT

”N-ar fi normal să exclud și nici nu e cazul. Nu exclud. Dar nu asta e problema de acum a României. Ideea asta că dacă vine cineva în politică este un salvator care va rezolva toate problemele este o așteptare care nu va fi niciodată confirmată de realitate. Eu am avut experiențe în politica națională. În 2006, domnul Tăriceanu…

Să conduci în sistemul public nu e ca și cum ai posta pe Facebook. Postezi și gata. E mai degrabă ca și cum ai fi la volanul unei mașini pe care te-ai angajat să o conduci.  Ce faci dacă ai promis că știi să conduci și, când ajungi la volan, nu te descurci?

ADVERTISEMENT

Mă întreabă oamenii: în 2024 ce se va întâmpla. Nu, important e ce se va întâmpla în 2022 și 2023, că sunt ani de bază și să-i tratăm cu atenție. Nu exclud, însă, repet, nu aceasta e problema noastră”, spune șeful CJ Bihor.

Ilie Bolojan, un nume din PNL apreciat și în partidele rivale

Activitatea sa remarcabilă în județul Bihor l-a transformat pe Ilie Bolojan într-un lider apreciat și în taberele rivale din politica internă.

ADVERTISEMENT

În septembrie, după debutul crizei guvernamentale, USR a cerut înlocuirea lui Florin Cîțu, premier la acea vreme, cu Ilie Bolojan.

Fostul copreședintele USR PLUS, Dan Barna, spunea că în PNL sunt foarte multe soluții viabile pentru funcția de prim-ministru.

”În PNL sunt foarte multe soluții foarte viabile pentru premier. Un om ca Ilie Bolojan va avea toată susținerea USR PLUS și sunt convins că vom putea avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, a declarat atunci Dan Barna, la Digi24.

ADVERTISEMENT