News

Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor, despre congresul PNL: “Dacă participam la lansarea unei candidaturi, îmi desconsideram colegii”

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și fost edil al Oradei, a analizat vineri, la Digi24, congresul PNL din toamna aceasta, în care se va alege președintele partidului, declarând: "dacă aș fi participat la lansarea vreunui candidat, mi-aș fi desconsiderat colegii".
04.06.2021 | 21:58
Ilie Bolojan presedinte CJ Bihor despre congresul PNL Daca participam la lansarea unei candidaturi imi desconsideram colegii
ADVERTISEMENT

Congresul pentru alegerea conducerii Partidului Național Liberal va avea loc pe 25 septembrie, iar la el vor participa 5000 de delegați.

Florin Cîțu și-a exprimat succint viziunea sa politică spunând că “proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou”.

ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan, despre congresul PNL: “Mi-aș fi desconsiderat colegii din partid dacă participam la lansarea vreunui candidat”

“Eu am avut discuții cu ambii candidați în această perioadă, pentru că discutăm probleme legislative, administrative și politice. Am luat o decizie în organizația PNL Bihor să nu ne poziționăm, dacă aș fi participat la o lansare a unui candidat mi-aș fi desconsiderat colegii.

Eu de multe ori am criticat colegii din Capitală că iau decizii fără să îi consulte pe cei care au expertiză în diferite domenii. Dacă aș fi făcut la fel, nu m-ar mai fi respectat colegii.

ADVERTISEMENT

Decizia o vom lua după conferința județeană de alegeri, după consultarea primarilor și parlamentarilor alături de care am obținut rezultate.

Pe lângă persoana care candidează este important să vedem viziunea și echipa. Alegerile în PNL se fac pe baza unor moțiuni, iar pentru a putea candida pentru funcția de președinte este nevoie ca zece organizații județene să îți voteze moțiunea.

ADVERTISEMENT

Oricum va trebui să discutăm serios în a doua jumătate a lunii august, deci mai avem timp până la alegerile din 25 septembrie. 

Avem doi colegi care candidează, fiecare are avantajele lui, având în vedere că suntem la guvernare nu estimez că va mai fi și altă candidatură, pentru că va trebui să dăm un sens guvernării.

ADVERTISEMENT

Domnul Orban este activ politic de mai mulți ani, are o experiență mare în administrație, îl cunosc colegii și a dovedit o capacitate de negociere destul de bună în interiorul partidului și în Parlament, votul de cădere a guvernului fiind rezultatul unei negocieri politice.

Domnul prim-ministru Florin Cîțu are alte avantaje, este din altă generație, e finanțist liberal într-o perioadă în care din cauza dezechilibrelor e nevoie de oameni care stăpânesc mecanisme financiare și are poziția de premier care este una de ‘jucător’ în care poate să demonstreze ceea ce vrea să facă.

Dacă astăzi ar fi alegeri, nu aș exprima un vot în condițiile actuale, așa cum v-am spus, având o experiență destul de mare, de peste 25 de ani în politică, am văzut multe lucruri și e nevoie să vezi un program și o capacitate de punere în practică a acestui program”, a declarat Ilie Bolojan la Digi24.

 

ADVERTISEMENT