News

Ilie, cere repede o mărire ?! Se pregătește cel mai mare “transfer” din istoria televiziunilor de sport: salariu de 14 milioane de dolari!

14.01.2020 | 10:30
Ilie cere repede o marire  Se pregateste cel mai mare transfer din istoria televiziunilor de sport salariu de 14 milioane de dolari
Ilie, cere repede o mărire de salariu ?! Se pregătește cel mai mare transfer în studio-urile de sport salariu de 14 milioane de dolari!
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, mulți foști sportivi celebri au dat gazonul pe studiourile de televiziune. Ei au devenit experţi şi uneori, în noua carieră, câştigă chiar mai mult decât în cariera sportivă. Creşterea exponenţială a drepturilor tv a dus şi la salarii fabuloase obţinute de aceşti experţi, transformaţi în “influenceri” la televizor. 

Ilie Dumitrescu, cel mai bine plătit analist tv din România! Încasează 5000 de euro pe lună

În România, fostul mare internaţional român, Ilie Dumitrescu şi-a câştigat renumele de „Mister”. Îmbrăcat mereu la patru ace, spunând lucrurilor pe nume şi rămânând ferm în opinii, Dumitrescu este locomotiva de imagine a celor de la Digisport. Este cel mai cunoscut analist sportiv din România şi, din informaţiile FANATIK, salariul său lunar este de 5000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă în România, salariul de 5000 de euro obţinut de Ilie Dumitrescu ni se pare impresionant, lucrurile stau cu adevărat spectaculos în străinătate. Iar, cel mai bine plătiţi analişti sportivi din lume sunt în sportul american.

Iar în aceste zile am putea asista la cel mai spectaculos transfer al unui expert tv. Este vorba de Tony Romo (foto jos), fost quarterback la Dallas Cowboys în NFL. Cu o carieră interesantă, Romo a jucat timp de 13 ani la cel mai înalt nivel, însă cei mai mulţi bani îi face din meseria de analist sportiv.

ADVERTISEMENT
Ilie, cere repede o mărire de salariu ?! Se pregătește cel mai mare transfer în studio-urile de sport salariu de 14 milioane de dolari!
Ilie, cere repede o mărire de salariu ?! Se pregătește cel mai mare transfer în studio-urile de sport salariu de 14 milioane de dolari! FOTO: Tony Romo

Tony Romo, expert NFL, atras de ESPN cu un salariu de 14 milioane de dolari pe an!

În ultimii ani, Romo este starul din studio al celor de la CBS, una dintre televiziunile care transmit NFL. Iar predicţiile sale majoritar corecte au făcut înconjurul lumii, totul culminând cu finala AFC din 2018 când americanii au glumit că a făcut mai multe predicţii corecte a jocului lui Tom Brady decât adversarii din teren de la Kansas City Chiefs, vezi video jos.

Însă, acum, cei de la ESPN încearcă să obţină semnătura lui Tony Romo. Iar americanii i-au pregătit un contract beton: un salariu anual cuprins undeva între 10 şi 14 milioane de dolari. Ca o comparaţie, Romo câştiga 8,5 milioane de dolari pe an ca jucător la Dallas Cowboys. În acest moment Romo încasează 4 milioane de dolari pe an, însă conform presei din SUA, el cere 10 milioane ca să rămână la CBS.

ADVERTISEMENT

Jim Rome, cel mai bine plătit jurnalist sportiv! Încasează 30 de milioane de dolari pe an

Cel mai bine plătit jurnalist sportiv din lume este Jim Rome. Omul de radio a semnat cu CBS Sports Network un contract care îi oferă un salariu anual de 30 de milioane de dolari. Este cel mai mare salariu încasat de un om care lucrează în sport.

Cât câștigă experții tv celebri: 

Joe Buck – 6 milioane de dolari pe an /  (Fox Sports)

Stephen A. Smith – 5 milioane de dolari pe an / (ESPN)

Tony Romo – 4 milioane de dolari pe an / (CBS)

Gary Neville – 3 milioane de euro pe an / (Sky Sports)

Gary Lineker – 2 milioane de euro pe an / (BBC)

Cât câștigă experții tv din România: 

Ilie Dumitrescu – 60.000 de euro pe an (5000 de euro pe lună) / (Digisport)

Cristi Balaj – 42.000 de euro pe an (3500 de euro pe lună) / (Telekomsport)

Basarab Panduru – 36.000 de euro pe an (3000 de euro pe lună) / (Telekomsport)

Gabi Balint – 24.000 de euro pe an (2000 de euro pe lună) / (Digisport)

 

  • 14 milioane de dolari este salariu pe care îl propune ESPN lui Tony Romo
  • 5000 de euro pe lună încasează Ilie Dumitrescu
ADVERTISEMENT