Carousel hot news

PLANUL B! EL VA CANDIDA dacă Popescu e CONDAMNAT!

Veste "bombă" în fotbalul românesc. La alegerile pentru şefia FRF ar putea apărea un candidat-surpriză, care l-ar putea înlocui pe cel considerat favorit să-i ia locul lui Mircea Sandu la Casa...
07.02.2014 | 00:03
PLANUL B EL VA CANDIDA daca Popescu e CONDAMNAT

Veste “bombă” în fotbalul românesc. La alegerile pentru şefia FRF ar putea apărea un candidat-surpriză, care l-ar putea înlocui pe cel considerat favorit să-i ia locul lui Mircea Sandu la Casa Fotbalului. Dacă Gică Popescu nu va mai fi eligibil pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei, există planul de rezervă. Este vorba despre Ilie Dumitrescu, unul dintre oamenii care susţine cel mai mult candidatura “Baciului”! Concret, în cazul unei condamnări în “Dosarul Transferurilor”, chiar şi cu suspendare, Popescu nu va mai avea dreptul să ocupe funcţia de preşedinte, motiv pentru care din tabăra sa s-a pregătit şi o varianta B, în persoana fostului său coleg de la echipa naţională.

“E foarte probabil să fie înlocuit cu Dumitrescu”

Ipoteza este confirmată şi de Răzvan Burleanu, unul dintre contracandidaţii lui Gică Popescu şi un aprig contestatar al actualului sistem. “Se auzise iniţial că s-ar opta pentru Anghel Iordănescu în cazul în care Gică Popescu nu va mai fi eligibil. Dar nu ştiu în ce măsură el va dori să se asocieze cu acest grup, de aceea e foarte probabil ca Ilie Dumitrescu să fie omul care să vină în locul său, mai ales că el l-a însoţit pe domnul Popescu pe parcursul campaniei. Mai ales că aşa se şi vorbea în toamna trecută, cînd actualul candidat era conştient că ar putea avea probleme”, a explicat Răzvan Burleanu pentru FANATIK.RO.

“Sînt conştient că ar putea fi probleme”

FANATIK.RO a preluat firul evenimentelor şi a aflat care a fost, în linii mari, discuţia dintre Popescu şi Dumitrescu din toamna lui 2013. Stresat de situaţie şi simţindu-se ameninţat de o potenţială condamnare, fostul fundaş al echipei naţionale a purtat o discuţie cu toţi cei care îl susţin, la care a participat inclusiv Ilie Dumitrescu, omul care l-ar putea substitui. “Sînt conştient că ar putea fi probleme legate de candidatura mea şi sînt convins că toată lumea ştie asta. De aceea e bine să avem pregătit şi un candidat de rezervă în cazul în care verdictul din Dosarul transferurilor nu va fi favorabil”, a fost, se pare, în linii mari, discursul lui Popescu.

Anghel Iordănescu a fost prima opţiune

Cei de faţă au aprobat varianta fostului mare internaţional şi, în unanimitate, s-a hotărît ca Ilie Dumitrescu să fie omul care trebuie pregătit pentru orice eventualitate. Asta în ciuda faptului că s-a vehiculat insistent că Anghel Iordănescu ar fi o soluţie mai potrivită pentru conducerea Federaţiei dacă Gică Popescu n-ar mai putea candida pentru această funcţie. Numele “Generalului” a fost prima dată vehiculat de Adrian Porumboiu, dar, se pare, fostul tehnician al Generaţiei de Aur nu este foarte tentat de această variantă, motiv pentru care în ultimul timp nu a mai apărut nici o discuţie în acest sens.

Cine a fost Ilie Dumitrescu?

Fostul atacant a fost unul dintre jucătorii exponenţiali ai Generaţiei de Aur, contribuind decisiv la rezultatele echipei din 1994. Cu toate acestea, Dumitrescu a renunţat la fotbal la numai 29 de ani, din cauza mai multor probleme medicale, alegînd ulterior o carieră de antrenor şi, la un moment dat, chiar una de impresar. Din păcate pentru el, nici una dintre cele două variante nu l-au ajutat să ajungă la rezultatele avute pe vremea în care era fotbalist activ, motiv pentru care după 2010 a îmbrăţişat cariera de analist sportiv.

20 de goluri a marcat Ilie Dumitrescu pentru echipa naţională în 62 de selecţii

3 titluri a cucerit atacantul din postura de jucător al Stelei Bucureşti

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS