Sport

Ilie Dumitrescu știe cum poate ieși Universitea Craiova din criză. Ce sfaturi îi dă lui Laurențiu Reghecampf

Remiza obținută la Botoșani nu îi folosește Universității Craiova, iar Ilie Dumitrescu este de părere că fundașii lui Laurențiu Reghecampf n-au gestionat bine în multe momente de joc.
07.12.2021 | 09:50
Ilie Dumitrescu stie cum poate iesi Universitea Craiova din criza Ce sfaturi ii da lui Laurentiu Reghecampf
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a remizat, în deplasare, 2-2 cu FC Botoșani, și nu doar că a pierdut contactul cu primele două clasate, CFR Cluj și FCSB, dar se află pe locul 4 în Liga 1, devansată de revelația sezonului, FC Voluntari, pe care o întâlnește în deplasare, în etapa următoare.

Ilie Dumitrescu îi recomandă lui Laurențiu Reghecampf sistemul 4-3-3

La finalul confruntării de la Botoșani, fostul mijlocaș român Ilie Dumitrescu, în prezent analist tv, a declarat că formația Universitatea Craiova a arătat mai bine în sistemul de joc 4-3-3, decât așa cum începutse meciul, în 3-4-3.

ADVERTISEMENT

A fost un meci bun, un meci deschis, cu momente bune pentru Craiova pe început de joc. Pe urmă, reacția Botoșaniului pe final de repriză, când a marcat două goluri. Craiova a început bine repriza a doua și a marcat, apoi a fost un joc așa, pe contre.

Pap a făcut un meci foarte bun. E un egal care nu ajută foarte mult pe niciuna. Mă gândeam la diferența de exprimare între ce am văzut cu FCSB, la echipa Craiovei, și ce a fost acum.

ADVERTISEMENT

A fost o repriză foarte bună în 4-3-3, acum a început cu trei fundași, a fost destul de calculat, n-a riscat foarte mult. A schimbat doar post pe post.

Te aștepți, când joci cu trei fundași, să ai mai multă siguranță pe faza defensivă. Fundașii n-au gestionat bine în multe momente de joc. Trebuie să meargă în continuare pe același sistem, echipa are nevoie de continuitate dacă vrea să schimbe sistemul.

ADVERTISEMENT

Nu-l ajută rezultatele. Repet, mie mi-a plăcut foarte mult în 4-3-3”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Universitatea Craiova a ajuns la la patrulea penalty ratat

În meciul de la Botoșani, Universitatea Craiova a deschis scorul prin Koljic, în minutul 31, după care gazdele au trecut în avantaj după reușitele lui Kage (35) și Edjouma (42). Scorul final a fost stabilit de Gustavo (57).

ADVERTISEMENT

Echipa olteană putea câștiga meciul, dar Ivan a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 38, portarul Pap parând șutul atacantului oltean. Universitatea Craiova a ajuns la al patrulea penalty ratat în acest sezon, primul al lui Ivan.

Pe lista jucătorilor care au mai ratat din penalty pentru Universitatea Craiova se adaugă și Lyes Houri (șut în bara transversală cu Academica Clinceni), mijlocașul brazilian Gustavo (cu Sepsi Sfântu Gheorghe) și Dan Nistor (cu Chindia Târgoviște).

Dacă marcam acel penalty, altfel era meciul. Ordinea? A fost Ivan și Nistor. Se întâmplă să ratezi un penalty, dar sper să găsim un jucător care să-şi asume responsabilitate să execute mereu”, declara antrenorul Universității Craiova după isprava lui Nistor.

Laurențiu Reghecampf nu înțelege de ce elevii lui se sperie la pressing

La finalul partidei de la Botoșani, Lareunțiu Reghecampf a acuzat lipsa de curaj a jucătorilor pe care îi antrenează. „Ne dorim să câștigăm campionatul și nu putem să arătăm așa. Ne speriem la un pressing.

Trebuie să avem curajul să jucăm fotbal. Trebuie ca jucătorii mei să aibă curaj, nu le ia nimeni capul. Pe de altă parte, avem ocazii foarte mari, ratăm și 11 metri, primim și niște goluri… Habar n-am la golul doi, a fost sau nu offside.

Pierdem puncte și numai noi suntem vinovați. Le-am spus la pauză ce trebuiau să audă. Nu e normal să joci așa și să intri cu 2-1 pentru adversari. Am fost superior adversarilor, am dominat meciul.

Nu vreau să comentez arbitrajul. Îi doresc să îi urez lui Kovacs cât mai multe meciuri, am înțeles că este la meciul 300 în Liga 1 sau așa ceva, și să o țină cât mai mult. Cred că VAR va ajuta foarte mult arbitrii.

Sunt multe faze, chiar dacă împotriva noastră sau pentru noi. Am văzut o poză la golul doi al lor, este prea simplu. Maniera de joc și ceea ce facem este în ordine, dar primim goluri foarte ușor. Clar, obiectivul este câștigarea titlului. Cât timp mai avem șanse, ne vom bate să câștigăm titlul”, a spus Reghecampf.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – U Craiova: 4,20 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT