Sport

Ilie Dumitrescu a identificat cauzele rușinii suferite de CFR Cluj în meciul cu Pyunik: „Jucătorii aleargă în gol”

Eliminarea campioanei României, CFR Cluj, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, a scos în evidență, în opinia analistului Digi Sport, Ilie Dumitrescu, cinci probleme majore ale echipei lui Petrescu.
15.07.2022 | 16:02
Ilie Dumitrescu a identificat cauzele rusinii suferite de CFR Cluj in meciul cu Pyunik Jucatorii alearga in gol
Ilie Dumitrescu a analizat prestația jenantă a CFR-ului în dubla cu Pyunik Erevan. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși a pornit ca favorită, CFR Cluj nu a izbutit să treacă de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. O premieră nedorită pentru fotbalul românesc ale cărei cauze au fost identificate de analistul Digi Sport, Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu: „CFR Cluj a suferit din punct de vedere fizic”

CFR Cluj a deschis scorul rapid, precum în Supercupa României. Însă, ca și în partida amintită, nu a fost suficient. Deși a controlat jocul, nu a izbutit să se desprindă.

ADVERTISEMENT

Iar Pyunik Erevan a reușit egalarea, în finalul meciului. Apoi, în prelungiri, după golul lui Petrila, care părea să așeze lucrurile în matca firească, echipa lui Dan Petrescu le-a permis adversarilor să preia inițiativa.

Și doar parada lui Bălgrădean și o eroare de arbitraj au făcut ca armenii să nu răstoarne situația mai devreme. Au egalat însă din nou, iar mai apoi, mai lucizi, au obținut calificarea la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la acest deznodământ? Ilie Dumitrescu a identificat cinci probleme majore ale campioanei României. Unul dintre ele fiind nominalizat și de Petrescu.

Am simțit-o! Din punct de vedere fizic a suferit CFR Cluj. Echipa nu a mai fost la un nivel foarte bun în repriza a doua. De altfel, și Dan Petrescu a remarcat asta după meci. În plus a și spus că echipa nu s-a antrenat cum trebuie, că a fost pe drumuri”, a spus Ilie Dumitrescu, prezent în studioul emisiunii „Fotbal European” de la Digisport.

ADVERTISEMENT

Eșecul are la origine, spune Ilie Dumitrescu, și faptul că CFR Cluj nu a mai izbutit să facă un pressing eficient, dar și faptul că nu au ieșit la rampă jucătorii cu personalitate.

”Pressing-ul avansat din Armenia a ieșit doar parțial la Cluj. Apoi, adversarul a început să prindă curaj și să încerce mai mult, pentru că posesia celor de la CFR, una de pe linia de fund, a fost greoaie. Nu le-a pus probleme celor trei fundași centrali.

ADVERTISEMENT

Sunt momente, într-un astfel de joc, în care ai nevoie de jucători cu personalitate. Să ai jucători care să țină de minge. Ai nevoie de jucători care să intre în posesie, care să paseze, care să aibă poziționare avansată, să nu ajungi să inviți adversarul la joc.

Până la urmă, ei (n.r. – cei de la Pyunik) nu au avut ocazii. La o fază fixă să primești un gol…., pentru că șuturi pe poartă nu au avut”, a precizat Ilie Dumitrescu.

”CFR aleargă în gol”, spune Dumitrescu

În fine, soarta calificării a mai fost decisă, în opinia lui Ilie Dumitrescu, și de alte două aspecte. Lipsa de concentrare, dar și faptul că nu a izbutit să controleze jocul.

”Este clar că echipa asta a arătat la Erevan că-i pot surprinde în centru. Dar, în retur nici extremele nu au funcționat cum trebuie. Trebuie să surprinzi adversarul și apoi să vii cu centrări sau să finalizezi de pe extremă, cum a fost la golul lui Petrila.

Jos pălăria pentru jocul fără minge al echipei lui Petrescu, dar era nevoie ca echipa să crească și din punct de vedere al posesiei.

Trebuia să controlezi mai mult, iar asta se lucrează. CFR alergă în gol, alerga să recupereze. De asta ai nevoie de fotbaliști cu personalitate, care să-și asume mai mult decât o pasă laterală”, a conchis Dumitrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: