Sport

Ilie Dumitrescu a rămas fără cuvinte după dezvăluirile despre Comisia Tehnică a FRF: „Vă luați salariul așa, cu prezența?”

Dezvăluirile lui Marcel Pușcaș l-au lăsat fără cuvinte pe Ilie Dumitrescu. Actualul manager general al FC U Craiova 1948 susține că membrii Comisiei Tehnice din cadrul FRF nu întocmeau, în mandatul său, rapoarte cu privire la echipa națională.
15.10.2021 | 10:48
Ilie Dumitrescu a ramas fara cuvinte dupa dezvaluirile despre Comisia Tehnica a FRF Va luati salariul asa cu prezenta
ADVERTISEMENT

Chestionat pe marginea atribuțiilor Comisiei Tehnice a FRF, din care a făcut parte până în 2017, Marcel Pușcaș a dezvăluit, în direct la TV, că membrii acesteia nu obișnuiesc să întocmească rapoarte cu privire la activitatea echipei naționale de seniori. Prezent la rândul său în studio, Ilie Dumitrescu a rămas siderat.

Nu vă cereau niciun raport? Adică mergeați acolo și vă luați salariul așa, cu prezența?”, a reacționat fostul mare internațional român. Redăm, mai jos, dialogul integral purtat de cei doi în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Care este, de fapt, activitatea Comisiei Tehnice a FRF. Dezvăluirile lui Marcel Pușcaș l-au lăsat mască pe Ilie Dumitrescu

Marcel Pușcaș: Vreau să-i spun ceva lui Ilie, pentru că a invocat acele rapoarte care se fac, sau nu se fac, de către Comisia Tehnică. Am fost timp de patru ani vicepreședintele acestei Comisii… Comisia Tehnică de la FRF are limitate competențele! Comisia nu răspunde de echipa națională de seniori, noi nu puteam interveni în niciun fel, nu puteam sugera nimic.

Ilie Dumitrescu: Poftim? Poftim? Comisia Tehnică are limitat în zona asta? Nu vă cereau niciun raport? Adică mergeați acolo și vă luați salariul așa, cu prezența.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș: Țin să vă informez că, cel puțin în mandatul meu, nu puteam să sugerăm ceva la echipa de seniori. Am făcut la rapoarte la loturile naționale de juniori de mă doare și acum mâna.

Ilie Dumitrescu: Mă amuză copios! Cum se poate?

Marcel Pușcaș: Anghel Iordănescu era șeful Comisiei Tehnice, noi eram subalternii lui, cum să alegem noi selecționerul? Nici pe Daum nu l-am ales noi.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu: Auzi, Marcel? Dacă mergi la echipa națională și vezi că nu se lucrează din punct de vedere tactic, nu trebuie să faci un raport?

Marcel Pușcaș: În mod normal trebuie să faci. Comisia Tehnică ar trebui să răspundă de orice activitate de pe teritoriul României. Eu vă spun ce nu făceam! Nu aveam atribuții în privința echipei naționale de seniori.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu: E interesant, bine că ai făcut lumină în cazul ăsta. Deci la echipa națională nu trebuie să analizăm activitatea, decât la copii și juniori.

Marcel Pușcaș: Așa era în mandatul meu, nu știu acum ce se întâmplă.

Acuzații grave la adresa FRF: „Forțări artificiale ale notei în privința selecțiilor la loturile naționale”

Același Marcel Pușcaș lansează – în cartea „Cum devii fotbalist” – o serie de acuzații grave la adresa FRF, în privința selecțiilor pentru loturile naționale de juniori. Mai exact, cooptarea puștilor se face, potrivit spuselor sale, nu neapărat în funcție de talent, cât pe baza șpăgilor oferite de părinți.

Multe voci de părinți susțin, în multe situații, existența șpăgilor pentru convocările copiilor la echipele naționale de juniori. Tarifele vehiculate ar fi:

  • prezența la selecțiile naționale – 1.000 euro
  • selectarea în cadrul lotului național lărgit – 3.000 euro
  • introducerea în teren, în jocurile internaționale – 5.000 euro.

Sunt și situații în care banii sunt compensați cu voturi, în cazul părinților sau antrenorilor votanți ai președintelui FRF. Fum fără foc nu iese. Acuzele au fost publice de foarte multe ori.

Dacă ele sunt adevărate, este foarte grav. Aceste forțări artificiale ale notei în privința selecțiilor la loturile naționale pot să satisfacă pentru moment orgoliul vostru ca părinți, dar nu schimbă valoarea intrinsecă a viitorului fotbalist.

 Degeaba îți ‘vopsești’ copilul dând șpagă sau influențând selecționerii pentru că la seniori, când apar miza, spectatorii și ziariștii, aceștia îți vor rejecta copilul și-l vor așeza la locul lui. Pe bancă sau în afara lotului”, a dezvăluit actualul manager general al nou-promovatei FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT