Fotbal intern

Ilie Dumitrescu, atac dur la adresa membrilor FRF: „Nu au niciun stres că sunt trei calificări pierdute!”

09.04.2021 | 08:50
Ilie Dumitrescu atac dur la adresa membrilor FRF Nu au niciun stres ca sunt trei calificari pierdute
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ilie Dumitrescu nu acceptă ratarea unei noi calificări la un turneu final major și acuză membrii FRF de lipsă de implicare.

Analistul TV îi consideră vinovați pe cei care se complac în situația în care a ajuns fotbalul românesc și care refuză să militeze pentru schimbări care să redreseze situația.

ADVERTISEMENT

Complicitatea membrilor FRF care continuă să-l susțină pe actualul președinte, Răzvan Burleanu, este, în viziunea fostului fotbalist, o lipsă de respect și de curaj.

Ilie Dumitrescu, atac necruțător la adresa membrilor FRF: „Cei care votează nu au niciun stres că echipa națională nu are niciun rezultat”

Dumitrescu a lansat un atac vehement la adresa membrilor afiliați ai FRF despre care spune că nu au viziune și nu urmăresc altceva decât propriile interese, care, de cele mai multe ori, nu vizează performanța, sau echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Este foarte greu să-l bată cineva pe Burleanu (Răzvan Burleanu, președintele FRF în funcție – n.r.). Dacă ajungem nu în a cincea urnă, și chiar să nu mai participăm, niciun fel de problemă, nu au niciun fel de stres membrii asociaților care votează. Cei care votează nu au niciun stres că echipa națională nu are niciun rezultat. 

Și vreo 10-12-15 ani, trebuie să acceptăm lucrul ăsta. Niciun fel de problemă, Burleanu va câștiga încă două-trei mandate. Cei care votează nu au niciun fel de stres, că sunt trei calificări aproape pierdute. Sperăm să nu fie cea la Mondial. Ce contează echipa națională? Poate să se întâmple orice la nivelul echipei naționale”, a tunat Ilie Dumitrescu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Patru calificări ratate și-o prezență dezastruoasă la Euro 2016

Răbufnirea fostului mare fotbalist este acoperită de cifre. De când Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal, echipa națională a ratat 4 calificări la turneele finale.

România nu s-a calificat la Cupa Mondială din 2014 și 2018, nici la turneele finale ale Campionatului European din 2012 și 2020. Singura prezență la Euro, în 2016, a fost una mai mult decât dezamăgitoare. În Franța, ”tricolorii” au obținut un egal, 1-1 cu Elveția, și au pierdut două meciuri, 1-2 cu Franța, respectiv 0-1 cu Albania, în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu este la al doilea mandat în fruntea FRF. Prima oară a câștigat în fața lui Vasile Avram, în 2012, iar în 2018 l-a învins pe Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT