Fotbal intern

Ilie Dumitrescu, avertisment după ce Contra i-a dat tricoul cu numărul 10 lui Ianis Hagi. “N-are calitatea să se apere foarte bine!”

12.10.2019 | 08:14
Ilie Dumitrescu avertisment dupa ce Contra ia dat tricoul cu numarul 10 lui Ianis Hagi Nare calitatea sa se apere foarte bine
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a decis ca Ianis Hagi să primească tricoul cu numărul 10, la aproape 20 de ani de la ultimul meci în care acesta a fost purtat de Gică Hagi, iar Ilie Dumitrescu îl avertizează pe selecționerul echipei naționale a României. Acesta este de părere că Ianis Hagi are profilul jucătorului de număr 10, dar acesta nu are calitatea să se apere foarte bine.

    • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.40 este cota pentru 2 la meciul Georgia – Irlanda. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, avertisment după ce Contra i-a dat tricoul cu numărul 10 lui Ianis Hagi

“Mie nu mi se pare un subiect major. De ce spun lucrul ăsta? Pentru că aici contează foarte mult forma jucătorului. Profilul de număr 10 într-adevăr Ianis Hagi îl are. Pentru că, făcând o comparaţie, cine îl mai are? Cine ar mai putea fi? Mitriţă nu e număr 10, e extremă stânga. Şi Coman la fel. Nu îi pun cu mine pe post, în zona aia am jucat şi eu.

Dar profil de număr 10 e Ianis Hagi. Merg mai departe şi spun Stanciu. Pentru că în oglindă ar fi Stanciu şi Ianis Hagi. Stanciu poate să joace şi în faţa apărării, poate să joace şi inter foarte bine, ceea ce nu poate să facă Ianis Hagi, să coboare să joace lângă un închizător. De ce? Pentru că nu are calitatea să se apere foarte bine. El acoperă zona pe tranziţie, când se pierde mingea, i se cere să facă pressing, să acopere zona. Nu recuperează foarte mult, încearcă, dar nu recuperează, pentru că nu e în fişa postului calitatea lui Ianis de bază”, a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea Fotbal European de la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Ianis Hagi s-a pozat cu tricoul cu numărul 10 înaintea meciului Insulele Feroe - România. Sursă foto: frf.ro
Ianis Hagi s-a pozat cu tricoul cu numărul 10 înaintea meciului Insulele Feroe – România. Sursă foto: frf.ro

Ianis Hagi, al patrulea decar al României în această campanie de calificare

Ianis Hagi a devenit al patrulea jucător al echipei naționale a României care a purtat tricoul cu numărul 10 în această campanie de calificare. Tricoul a fost la Nicolae Stanciu la meciurile cu Suedia și Insulele Feroe, apoi la Gicu Grozav pentru cele două întâlniri cu Malta și cea cu Norvegia, iar la partida cu Spania a fost purtat de Alexandru Maxim.

Cotat de site-urile de specialitate la 6 milioane de euro, Ianis Hagi a debutat la echipa națională a României pe 17 noiembrie 2018, atunci când tricolorii s-au impus în fața Lituaniei cu scorul de 3-0 în Liga Națiunilor. Ianis a fost o prezență constantă și la U21, acolo unde a jucat în 16 meciuri și a dat patru goluri.

ADVERTISEMENT