Fotbal international

Ilie Dumitrescu crede că s-a terminat cariera lui Sebastian Colțescu: „Ar fi nedrept să plătească Hațegan pentru el”

09.12.2020 | 08:58
Ilie Dumitrescu crede ca sa terminat cariera lui Sebastian Coltescu Ar fi nedrept sa plateasca Hategan pentru el
ADVERTISEMENT

Arbitrul român Sebastian Colțescu a provocat un scandal de proporții la partida PSG – Bașakșehir, din ultima etapă a grupeor Ligii Campionilor, greșeală care îi va fi fatală după părerea lui Ilie Dumitrescu.

Rezervă la meciul mai sus amintit, Colțescu a avut o remarcă rasistă la adresa lui Pierre Webo, antrenorului secund al oaspeților, motiv pentru care jucătorii turci au inițiat un protest de amploare, s-au retras la vestiare și au refuzat să mai reia partida.

ADVERTISEMENT

La centru a fost Ovidiu Hațegan, aflat la al șaselea meci consecutiv în grupele Ligii Campionilor, însă scandalul în care a fost implicat din cauza lui Colțescu s-ar putea să-i dăuneze grav pe viitor, ținând cont de faptul că UEFA nu tolerează deloc astfel de comportamente.

Ilie Dumitrescu e convins că s-a terminat cariera lui Sebastian Colțescu: „Nu mai are nicio șansă să arbitreze!”

Fostul internațional Ilie Dumitrescu a reacționat dur după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu și este de părere că în acest moment cariera centralul craiovean s-a terminat.

ADVERTISEMENT

„Colțescu are modul ăsta superior și în campionat. Dă cartonaș și pe hol băiatul acesta, cred că unui băiat de la CFR. Pe tunel este doar el și nu mai există nicio altă probă. Nu mai zic de câte ori a trimis antrenori în tribună.

Dacă faceți o sumă a greșelilor pe care le-a făcut…Nu e în firea mea să dau într-un om când e jos, dar nu mai are nicio șansă să arbitreze. Plătește tribut aerului ăsta superior pe care îl are. Ați văzut cum se comportă Hațegan și în campionatul nostru. E lucid, sigur, acceptă dialogul,” a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu se teme că scandalul îl va afecta și pe Ovidiu Hațegan

Din păcate, nu este exclus ca acest scandal în care a fost implicat fără voia sa să îl afecteze și pe Ovidiu Hațegan, arbitru aflat pe val în competițiile europene și care avea mari șanse să prindă finala Ligii Campionilor din acest sezon.

„Nu am mai văzut așa ceva. Ei au muncit, s-au pregătit foarte bine, Hațegan putea ajunge în fazele superioare, vine Colțescu și face o asemenea gafă de proporții. UEFA și FIFA pun mare preț pe asemenea atitudini.

ADVERTISEMENT

E ca și cum noi am comenta aici în studio: ce bine a dat negrul ăla cu capul, sau ce a făcut negrul ăsta.

Neymar și Mbappe nu mai erau interesati de meci, făceau semn către Coltescu. Acum se pune o etichetă, este penibil să ajungi aici, îmi pare rău de Hațegan, ar fi nedrept să plătească pentru Colțescu”, a completat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT