Ilie Dumitrescu crede în naționala de tineret! ”Pot juca semifinale sau chiar finala”

Luana Martinescu    Traian Terzian   
în Echipa nationala
16/10/2018, 22:31
Ilie Dumitrescu crede în naționala de tineret! ”Pot juca semifinale sau chiar finala” GALERIE FOTO
Ilie Dumitrescu crede că actuala echipă națională de tineret a României poate ajunge în fazale finale la Campionatul European din 2019

Fostul internațional Ilie Dumitrescu crede că actuala echipă națională de tineret a României poate ajunge în fazale finale la Campionatul European din 2019. Omul decisiv al mecioului cu Argentina de la World Cup 1994, crede că fiului lui Gheorghe Hagi, Ianis, este liderul acestei generații.

”Fiecare compartiment are jucători valoroşi. Vorbim de jucători care în orice moment pot aduce plusul acela, la nivelul acesta. Că nu mai vreau să folosesc cuvinte mari. Acum îţi apare un Cicâldău, îl ai pe Nedelcu, vorbim de un mijloc cerebral, un mijloc cu experienţă la nivelul acesta. Nu mai spun că eu cred că şi Băluţă poate să joace în poziţia asta, de la echipa mare. Vezi pe Drăguş, titular cu Serbia, nu a fost băgat în echipa asta”, a declarat fostul internațional la un post de televiziune.

Ilie Dumitrescu crede în naționala de tineret: ”Ianis Hagi este liderul acestei generații”

”Mai sus îl ai pe Dennis Man, îl ai pe Ianis Hagi care este liderul acestei generaţii pentru că are maturitate în joc. Îl ai pe Coman, la fel, un jucător care în orice moment poate să îţi aducă ceva în plus, să facă ceva. Nu mai vorbesc de atacanţi. Îţi intră din rolul de rezervă Puşcaş şi face diferenţa. Ivan a făcut-o în Portugalia şi a făcut-o foarte bine”, a spus Ilie Dumitrescu, care crede că naționala de tineret poate face performanțe foarte mari: ”Ai un lot valoros şi ai şi rezerve. Ai pe Moruţan, ai pe Măţan, Adrian Petre şi în plus mai e şi Răzvan Marin, că am uitat de el. Echipa aceasta la Campionatul European poate să joace semifinală, finală”.

Ianis Hagi joacă balonul în meciul România U21 - Liechtenstein U21
Ianis Hagi joacă balonul în meciul România U21 – Liechtenstein U21

Ilie Dumitrescu consideră că această generație este peste mulți adversari: ”În momentul de faţă, această generaţie, valoric, este peste tot ceea ce înseamnă adversari. În trecut erau jucători cu personalitate şi cu valoare doar în anumite compartimente. Găseai un fundaş central care se remarcase sau un atacant. Acum vorbim de altceva. În poartă e un jucător care, în afară de mesajele din vestiar, şi-a pus amprenta la echipa naţională într-un moment crucial: 2-1 pentru noi în Portugalia, penalty, cu doi oameni eliminaţi. Atunci şi-a pus amprenta, atunci a apărut şi el în joc, dacă putem spune aşa”.

Echipa națională de tineret mai are nevoie de un singur punct în meciul cu Liechtenstein, ultimul din preliminarii, pentru a accede la Campionatului European. Dacă se va califica la turneul final, elevii lui Mirel Rădoi se vor afla în ultima urnă valorică.

Închide ×