Sport

Ilie Dumitrescu critică dur decizia lui Gigi Becali de a-i rezilia contractul lui Vadim Rața. ”Dă-mi bani dacă ești șmecher”

Vadim Rața nu a rezistat la FCSB deși fotbalistul moldovean visa la un transfer în străinătate după aventura roș-albastră. Gigi Becali i-a reziliat contractul după doar trei meciuri și l-a înfuriat pe Ilie Dumitrescu.
05.09.2022 | 11:35
Ilie Dumitrescu critica dur decizia lui Gigi Becali de ai rezilia contractul lui Vadim Rata Dami bani daca esti smecher
Vadim Rața și-a încheiat prematur aventura la FCSB. Patronul Gigi Becali i-a reziliat contractul după doar trei săptămâni. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Achiziția mijlocașului Vadim Rața de la FC Voluntari a fost privită ca o mutare inspirată a celor de la FCSB. Gigi Becali nu a avut răbdare cu fotbalistul moldovean și l-a trimis înapoi la formația ilfoveană după doar trei meciuri.

Ilie Dumitrescu, devastator la adresa lui Gigi Becali

Unul dintre oamenii de fotbal care au salutat transferul lui Vadim Rața de la FC Voluntari la FCSB a fost Ilie Dumitrescu. Fostul mare fotbalist îl caracteriza pe moldovean ca fiind un jucător aproape complet.

ADVERTISEMENT

Rața nu a apuca să adune decât 108 minute în tricoul roș-albastru și a făcut cale întoarsă în Ilfov. Gigi Becali a decis să-i rezilieze contractul. Jucătorul s-a ales, totuși, cu o sumă importantă de bani așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Decizia latifundiarului de a-l da afară pe Vadim Rața a stârnit furia fostului internațional al României. Ilie Dumitrescu a criticat în termeni duri modul în care omul de afaceri a procedat în cazul lui Rața.

ADVERTISEMENT

”Vrei să mă trimiți înapoi la Voluntari, dă-mi 50-60 la sută din salariu că ești șmecher. Mi-ai făcut contractul un an sau doi, de ce să mă dai retur?. Nu așa se face un transfer. Când se face un transfer trebuie să îți asumi «Domnule, am semnat cu un jucător, trebuie să respect contractul!».

Băiatul ăsta își caută apartament și îl trimiți înapoi. Unde ai văzut asta în Austria, în Germania, în Anglia, în Spania, după două săptămâni să îl trimiți înapoi? «Îți dau 20.000 sau 40.000», nu se poate, urât. «Domnule, nu te mai vreau și iau decizia asta. Cât trebuie să îți dau? 50.000, 60.000, 100.000, cât ai tu salariul? Ia banii ăștia și du-te, nu vreau să te văd».

ADVERTISEMENT

Probabil i-a dat ceva la semnătură și i-a mai dat vreo două salarii și ce a zis băiatul: «Am stat și eu două săptămâni, m-am pregătit cu băieții ăia de la FCSB. Am luat ceva la semnătură, am mai luat două-trei salarii și mă întorc»”, a comentat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Mihai Stoica îl regretă pe Vadim Rața, dar nu se pune cu patronul Gigi Becali

Managerul general al echipei FCSB a declarat că regretă cele întâmplate cu Vadim Rața și că avea încredere că fotbalistul se va integra în echipă. Mihai Stoica l-a contrazis, însă, pe fotbalist.

ADVERTISEMENT

Oficialul roș-albaștrilor a fost deranjat de exprimarea mijlocașului care spunea: ”Au fost deciziile celor de acolo”, făcând referire la modul în care a fost înlăturat. Stoica a ținut să precizeze că decizia i-a aparținut exclusiv lui Gigi Becali.

”A spus adevărul, a luat nişte bani, nu s-a întâmplat nimic. Mie îmi pare foarte rău, pentru că aveam încredere în el. Acolo a greşit, când a spus ’sunt deciziile lor’.

Nu, nu sunt deciziile lor. Sunt deciziile lui. Normal că nu am… ce putem să facem? Proprietarul echipei ia deciziiile, nu avem noi cum să îl convingem, dacă el vrea să ia o decizie, să nu o ia. Gigi e un om imprevizibil. Deciziile pe care le ia… ”, a replicat Mihai Stoica, la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 5,10 este cota pentru ”1X și sub 1,5 goluri” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT