Sport

Ilie Dumitrescu, despre nereușitele tinerilor fotbaliști români: „Ferdinand și Lampard făceau ghetele seniorilor de la West Ham”

Ilie Dumitrescu a vorbit despre nereușitele tinerilor fotbaliști români, dezvăluind un moment din cariera sa de la West Ham când i-a întâlnit pe Rio Ferdinand și Frank Lampard.
25.06.2022 | 10:28
Ilie Dumitrescu despre nereusitele tinerilor fotbalisti romani Ferdinand si Lampard faceau ghetele seniorilor de la West Ham
Ilie Dumitrescu, despre nereușitele tinerilor fotbaliști români. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Cei doi foști mari jucători ai Angliei, juniori în acea perioadă, pregăteau ghetele seniorilor, însă „Mister” a recunoscut că nu îi lăsa niciodată să îi facă ghetele lui.

Ilie Dumitrescu, despre nereușitele tinerilor fotbaliști români

Ilie Dumitrescu a vorbit despre nereușitele tinerilor fotbaliști români, făcând o comparație cu juniorii lui West Ham, din perioada în care a evoluat pentru „ciocănari”, amintind două nume uriașe pentru fotbalul englez, și anume Frank Lampard și Rio Ferdinand.

ADVERTISEMENT

„Pe Ferdinand și pe Lampard i-am cunoscut când eram eu la West Ham, ei erau niște copii. Copiii pe-atunci în Anglia făceau ghetele fotbaliștilor, eu nu îi lăsam să mi le facă, nefiind obișnuit, mi le făceam eu.

Ce vreau să spun e că la un moment dat am jucat un meci amical cu ei și se vedea din primele atingeri că sunt de o valoarea imensă”.

ADVERTISEMENT

„Știți că nu erau săli de forță la unele cluburi de juniori din România?”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Când îl văzusem pe Denis Drăguș, credeam că va ajunge mare!”

Ilie Dumitrescu a continuat și a vorbit despre Denis Drăguș, atacantul lui Standard Liege, despre care spune că se aștepta să ajungă mult mai departe în carieră, fiind uimit de el când a debutat în naționala României.

ADVERTISEMENT

„Când l-am văzut pe Drăguș ce fizic are și cum a debutat atunci la națională împotriva Serbiei, cum își asuma responsabilitatea, am crezut că va ajunge departe.

Dădeam în scris că ajunge un fotbalist bun. Nu știu ce s-a întâmplat însă cu el pe parcurs”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

În sezonul recent încheiat în Belgia, Denis Drăguș a reușit să marcheze 6 goluri și să ofere 2 pase decisive în 29 de meciuri jucate în toate competițiile pentru Standard Liege.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Denis Drăguș, conform transfermarkt.com
  • 22 de ani are Denis Drăguș
ADVERTISEMENT