ADVERTISEMENT
Sport

Ilie Dumitrescu, dezlănțuit la TV după România – Georgia 1-2: „Și bucătăreasa își poate da cu părerea” / „E inadmisibil ce a făcut Tănase!”

Ilie Dumitrescu a fost dezlănțuit la TV în timp ce a analizat meciul României cu Georgia.
Autor: Andrei Șchiopu | 03.06.2021 | 20:24
Ilie Dumitrescu, dezlănțuit la TV după România - Georgia 1-2: „Și bucătăreasa își poate da cu părerea” / „E inadmisibil ce a făcut Tănase!”
Ilie Dumitrescu, dezlănțuit la TV după România - Georgia 1-2: „Și bucătăreasa își poate da cu părere” / „E inadmisibil ce a făcut Tănase!”. Sursă foto: digisport.ro

Analistul TV nu înțelege de ce Mirel Rădoi nu ia exemplu de la echipele mari din Europa, care evoluează cu mijlocași defensivi, puși în fața apărării, dar care urcă să ajute și atacul.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ilie Dumitrescu a comentat și cartonașul roșu primit de Florin Tănase, pe care l-a categorisit drept inadmisibil, spunând că un astfel de gest nu își are locul în tricoul naționalei României.

Ilie Dumitrescu, dezlănțuit la TV după România – Georgia 1-2

Ilie Dumitrescu a încercat să îi explice lui Mirel Rădoi și să îi dea exemple de la echipele mari din Europa, care folosesc mijlocași la închidere, dar rămân la fel de ofensive, fără să își piardă din stilul de joc abordat:

„Dacă ne uităm la Chelsea, dacă ne uităm la City… la Guardiola, singurul meci din Champions League pe care l-a jucat fără Rodri și Fernandinho în fața apărării a fost finala cu Chelsea, așa a gândit el. Nu putem spune nici de Răzvan Marin că e un 5, că nu e un 5, el e un 8.

ADVERTISEMENT

Dar la toate echipele astea mari, luați exemplu și Chelsea, cu Tuchel, băiatul ăsta care nu prea face performanțe, ei joacă cu trei fundași centrali, doi laterali și doi închizători, doar că lateralii și închizătorii ajung și la finalizare”.

„Despre echipa națională… e un subiect sensibil. Și bucătăreasa și femeia de serviciu pot să-și dea cu părerea, dar Mirel, îl înțeleg și pe el că nu îi e simplu, am fost și eu antrenor.

Dar când pe fondul ăsta în care nu ai rezultate și în care au fost comentarii în zona în care tu ca antrenor trebuie să ai reacție, mai ales după ce ai rămas în 10 oameni…”,  a mai spus „Mister” în cadrul emisiunii DigiSport Special.

ADVERTISEMENT

„E inadmisibil să facă Tănase așa ceva la națională!”

Ilie dumitrescu a continuat și a amintit și despre meciul jucat de România, pe teren propriu, cu Germania, când Joachim Low a preferat să îl schimbe pe Timo Werner, însă în locul lui nu a introdus un alt atacant, ci a preferat să își conserve rezultatul:

„Bine, el merge pe chestia asta că nu contează, dar orice meci ca antrenor îți aduce un plus, să înveți unde ai greșit. Și Low, când a jucat România cu Germania, nu a băgat doi sau trei atacanți, a mutat cât să fie echipa mai compactă și să nu ne dea în continuare șanse”.

ADVERTISEMENT

Totodată, „Mister” l-a certat pe Florin Tănase, despre care spune că indiferent ce s-ar fi întâmplat la faza din minutul 40 al meciului cu Georgia, nu trebuia să reacționeze nervos:

„Inadmisibil să facă Tănase așa ceva la națională. Poate nu i-a dat cu cotul, ok poate ai fost jenat, dar, măi, nu ai voie să faci așa ceva la naționala României, nu te apuci să te strâmbi pe-acolo”.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!