Fotbal international

Ilie Dumitrescu, după FCSB – Hajduk 2-1. “Mulţi jucători nu s-au ridicat la un nivel bun”

17.08.2018 | 09:33
Ilie Dumitrescu dupa FCSB  Hajduk 21 Multi jucatori nu sau ridicat la un nivel bun

Ilie Dumitrescu felicită echipa lui Nicolae Dică după FCSB – Hajduk Split 2-1, mai ales pentru faptul că a crezut până la final în calificare, dar consideră că “mulţi jucători nu s-au ridicat la un nivel bun”. Ani zile piesă de bază în angrenajul celei de-a doua generaţii de aur a Stelei, după cea de la Sevilla, Ilie Dumitrescu a jucat o altă finală de Cupa Campionilor în 1989, pierdută cu 4-0 în faţa lui AC Milan.

Fostul internaţional român este bucuros pentru calificarea obţinută cu atâta dramatism aproape la ultima fază a meciului,dar rămâne cu picioarele pe pământ şi nu numai că nu laudă excesiv performanţa elevilor lui Nicolae Dică, dar scoate în relief carenţele existente în jocul roş-albaştrilor.

Ilie Dumitrescu, după FCSB – Hajduk 2-1. Croaţii au surprins prin abordarea agresivă

”Steaua a avut reacție după ce a primit golul! Multe echipe se prăbușesc pshic după un astfel de moment, dar Steaua a crezut în calificare, A fost o centrare fantastică a lui Benzar, șutată, foarte grea pentru portar, iar Gnohere, foarte bine plasat, a marcat impecabil cu capul.

Eu zic că ei ne-au surprins! Abordare agresivă, au început foarte avansat, nu au lăsat deliberat terenul pentru a fi atacați pe contraatac. Din contră, au stat foarte sus, au făcut un marcaj agresiv. Eu cred că ne-au surprins cu această abordare, care a fost la fel ca cea de la Split. În plus, au stat și foarte bine fizic, mult mai bine ca noi.

Tănase, Moruţan şi Teixeira n-au fost în cea mai bună dispoziţie

Un Tănase, care n-a fost în seara lui bună, un Moruțan care a intrat bine, dar care n-a avut mari realizări după aceea. Teixeira, la fel. A fost sub nivelul celor de la Hajduk. E complicat să iei gol pe final într-un meci de Europa, dar este bine că echipa a reacționat. Noroc cu această sclipire pe final a lui Benzar și a lui Gnohere”.

Ilie Dumitrescu după FCSB - Hajduk 2-1. Şi Felipe Teixeira nu a prins un meci de calitate, chiar dacă a alergat, ca de obicei, foarte mult
Ilie Dumitrescu după FCSB – Hajduk 2-1. Şi Felipe Teixeira nu a prins un meci de calitate

Dumitrescu este al doilea om după principalul finanţator al FCSB, Gigi Becali, care recunoaşte că echipa nu este una de top la momentul actual şi spune că efectiv i-a fost frică de potenţialul croaţilor. ”Sigur, echipa n-a avut o evoluție spectaculoasă, dar trebuie să înțelegem că Hajduk Split este o echipă cu o organizare de joc foarte bună. Nu sclipește din punct de vedere al lotului, nu are valențe pe faza ofensivă, dar are potență fizică și s-a văzut asta când ne-a pus probleme.

Lui Ilie Dumitrescu i-a fost frică la 1-0 pentru FCSB

“Mi-a fost frică la 1-0, pentru că noi n-am putut fructifica acel moment de după primul gol când Hajduk a devenit vulnerabilă. Atunci, trebuia să marcăm golul doi, am avut ceva șanse, oportunități, dar nu a ieșit nimic”a spus fostul internaţional la un post de televiziune într-o analiză făcută la rece după meci.

Concluzia lui Ilie Dumitrescu este că mai este foarte mult de muncit şi că un rezultat mare se poate obţine numai printr-un aport colectiv, toţi jucătorii trebuind să dea totul pentru a face performanţă.Una peste alta a fost un meci complicat, pentru că mulți dintre jucătorii Stelei nu s-au ridicat la un nivel foarte bun. Trebuie să înțelegem cu toții, mai ales ei, că este nevoie de aportul tuturor jucătorilor pentru a se obține intrarea în grupele Europa League”