Sport

Ilie Dumitrescu e convins că Edi Iordănescu va avea viață grea cu Gigi Becali. Care e „singura clauză corectă”

Ilie Dumitrescu nu vede cu ochi buni clauzele impuse de Edi Iordănescu pentru a prelua banca tehnică a vicecampioanei României: „Nu vor fi luate în calcul”, susține fostul mare internațional român.
20.08.2021 | 00:26
Ilie Dumitrescu e convins ca Edi Iordanescu va avea viata grea cu Gigi Becali Care e singura clauza corecta
ADVERTISEMENT

Deși Edi Iordănescu dă asigurări că Gigi Becali nu va mai avea nicio implicare în chestiunile tehnico-tactice ale echipei odată cu numirea în funcția de antrenor principal, argumentele sale sunt privite cu scepticism în fotbalul românesc. Chestionat pe marginea subiectului, Ilie Dumitrescu a identificat mai multe hibe în contractul incredibil acceptat de Gigi Becali.

Singura clauză corectă e cea de reziliere. Celelalte, că nu poți vorbi, că nu poți ieși public, nu vor fi luate în calcul!”, a punctat fostul mare internațional român, arătându-se, însă, impresionat de modul în care fiul legendarului Anghel Iordănescu a gestionat prima sa conferință ca tehnician al vicecampioanei.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei doi au colaborat, cu 11 ani în urmă, în scurtul mandat al lui Dumitrescu pe banca FCSB-ului, ca mai apoi Iordănescu Junior să continue alături de Marius Lăcătuș și Ilie Stan. Asta deși în aceeași perioadă a fost ofertat de Gică Hagi și putea face parte din staff-ul său la Galatasaray.

Ilie Dumitrescu pune sub semnul întrebării clauzele din contractul lui Edi Iordănescu

Credeți că vreun tribunal sportiv va lua în calcul clauzele conform cărora Gigi n-are voie să vorbească? Singura clauză corectă e cea de reziliere. Celelalte, că nu poți vorbi, că nu poți ieși public, nu vor fi luate în calcul!

ADVERTISEMENT

Singura clauză care stă în picioare în contract este aceea care obligă FCSB să plătească 500.000 de euro în cazul în care renunță la Edi. Foarte bine că a pus-o.

Indiferent de ce reacție va avea Gigi, el trebuie să își mențină poziția, să fie cu personalitate, să meargă pe mâna lui, să demonstreze că poate să conducă vestiarul ăsta, dar toate celelalte clauze nu vor fi luate în considerare într-un tribunal sportiv.

ADVERTISEMENT

Credeți că în contractul lui Todoran, Vintilă sau Petrea era stipulat ”eu am să fac primul unsprezece” sau ”eu o să schimb la pauză”? Eu cred că nu. Era o înțelegere între părți. La fel și aici.

Toate clauzele pe care le-a pus sunt pentru confortul lui, dar singura clauză care stă în picioare și care îl apără pe Edi este ca, în cazul în care FCSB renunță la serviciile lui, să îi plătească 500 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

M-a impresionat cum a gestionat Edi conferința. Impecabil, nota 10! Gigi Becali a făcut o mutare inteligentă. Trebuia să ia această decizie. E greu să ai o exprimare consistentă fără un antrenor cu experiență”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Edi Iordănescu, șocat de Gigi Becali. Cum l-a convins să preia FCSB

În prima sa conferință de presă ca antrenor principal al FCSB-ului, Edi Iordănescu a dat asigurări că obiectivul său este câștigarea campionatului și a dezvăluit ce l-a determinat să accepte oferta lui Gigi Becali.

Am multe clauze în contract, dar mă amendează patronul dacă spun condițiile clauzei de 500.000 de euro. Scopul meu este să câștig bani din performanță, nu din amenzi și clauze de reziliere. Nici după ce am plecat prima oară de la CFR Cluj n-am fost fericit că am luat clauza.

N-am venit aici pentru ca la finalul lunii să rup o chitanță și să i-o trimit patronului. Înțelegerea a fost că obiectivul este titlul și eu mi l-am asumat, deși deja mă uit în sus și trebuie să recuperez.

M-am așezat la o partidă de șah în care jocul e început și sunt în dezavantaj. Încercăm cu băieții să recuperăm. Am venit pentru titlu, nu pentru locul 2. Dacă nu se va întâmplă asta, deși nu-mi place cuvântul ”dacă”, tragem linie și vedem. 

Planul meu, după ce am plecat de la CFR, a fost să merg în străinătate. Am scăpat o oportunitate bună, dar a trecut totul, acum sunt aici. A venit această chemare, am stat față în față cu patronul clubului.

Nu a fost prima oară, dar am găsit un om total schimbat în abordare, în idei, culminând cu propunerea făcută de dânsul. Recunosc că după ce am plecat de acolo am fost șocat de cum a pus problema și de ceea ce a promis. 

Mi-a spus că o să accepte orice pun în contract și că, fără să verifice, va spune DA. Eram convins 100% că nu semnez și m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Am făcut treaba asta cu avocații mei. 

Contractul a plecat spre club și m-a convins când l-am auzit la TV că spune că o să accepte orice. M-a sensibilizat extrem de tare și a fost factorul decisiv care m-a determinat să ajung aici. MM a avut un rol deosebit în convingerea mea de a semna”, a explicat noul antrenor al roș-albaștrilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 4,55 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT