Sport

Ilie Dumitrescu explică numărul mic de spectatori de pe Ghencea: “Du-te să vezi ce înseamnă să fii în trafic la 17:30”

Ilie Dumitrescu a găsit o nouă explicație pentru numărul scăzut de spectatori de la meciul celor de la CSA Steaua cu Șelimbăr.
20.09.2021 | 23:11
Ilie Dumitrescu explica numarul mic de spectatori de pe Ghencea Dute sa vezi ce inseamna sa fii in trafic la 1730
Ilie Dumitrescu explică numărul mic de spectatori de pe Ghencea: "Du-te să vezi ce înseamnă să fii în trafic la 17:30"
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București a ajuns la al doilea meci consecutiv fără victorie în Liga a doua. Deși au dominat meciul copios și au ratat ocazii uriașe, jucătorii lui Daniel Oprița au terminat la egalitate, scor 0-0 în fața celor de la Șelimbăr.

Din păcate pentru echipa Armatei, prezența pe noul stadion Ghencea este mult mai scăzută decât se așteptau cei din conducerea Stelei, chiar dacă Peluza Sud Steaua susține necondiționat echipa.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu le găsește scuze celor de la CSA Steaua București pentru numărul scăzut de spectatori: „Este complicat cu ora asta”

Ilie Dumitrescu este un susținător declarat al celor de la CSA Steaua București, iar analistul Digi Sport a încercat să explici asistența scăzută de la meciul cu Șelimbăr.

„A fost și ora 18:00, plus că e mai greu într-o zi de luni. Du-te să vezi ce înseamnî să fii în trafic la 17:30, prin București, sau dacă ieși la 18:00 de la muncă, ce faci?”, a spus „Mister” la emisiunea Fotbal Club.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor consideră că dacă partida s-ar fi disputat măcar la ora 19:00 în loc de 18:00, asistența ar fi fost mai ridicată.

„Este complicat cu ora asta. dacă era 19:00 sau 19:30 cred că asistența era mai mare. Sau dacă era sâmbătă sau duminică”.

ADVERTISEMENT

Steaua pierde primele puncte pe teren propriu în acest sezon

CSA Steaua București se află la al doilea meci consecutiv fără victorie în acest sezon din Liga a doua și la primele puncte pierdute pe teren propriu, unde e însă în continuare neînvinsă.

Echipa lui Daniel Oprița a pierdut în etapa trecută cu 2-1 în deplasarea de la Unirea Dej, deși roș-albaștrii au condus cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Media de spectatori la meciurile Stelei din Ghencea sunt peste majoritatea echipelor din Liga 1

Deși mulți suporteri ai FCSB și oameni de fotbal iau peste picior numărul mic de spectatori de la meciurile celor de la CSA Steaua, în fapt prezența este mai mare decât media din Casa Pariurilor Liga 1.

Câți spectatori au asistat la meciurile Stelei din acest sezon

  • CSA Steaua București – Miercurcea Ciuc 1-0: 3727 spectatori
  • CSA Steaua București – Dacia Unirea Brăila 5-2: 2900 spectatori 
  • Unirea Slobozia – CSA Steaua București 1-1: 2500 spectatori
  • CSA Steaua București – Ripensia Timișoara 2-0: 2161 spectatori
  • Unirea Dej – CSA Steaua București 2-1: 1500 spectatori
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-2: 1000 spectatori

La un calcul simplu vom realiza că media numărului de spectatori este de 2929, peste jumătate din numărul de fani pe care jumătatea din echipele din Liga 1 îl au la meciurile de pe teren propriu și cea mai mare din liga a doua.

Pe locul doi în acest top se află Universitatea Cluj cu 2717 spectatori, urmată de Petrolul Ploiești cu 1467, Unirea Slobozia 1400, Politehnica Timișoara cu 1375, Unirea Dej cu 1075. Restul echipelor au o medie de fani sub 1000.

CSA Steaua București depășește precum Farul Constanța, Dinamo sau Sepsi

CSA Steaua București atrage pe stadion mai mulți suporteri decât echipe de tradiție precum Farul Constanța sau Dinamo, ori Sepsi Sfântu Gheorghe, Chindia Târgoviște, Mioveni, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Media de spectatori ale echipelor din Liga 1 depășite de Steaua București

  • Farul Constanța – 2375 spectatori
  • Dinamo București -2210 spectatori
  • CS Mioveni – 1875 spectatori
  • Chindia Târgoviște – 1720 spectatori 
  • Sepsi OSK – 1000 spectatori
  • FC Voluntari – 833 spectatori
  • Gaz Metan Mediaș – 610 spectatori
  • Academica Clinceni – 267 spectatori
ADVERTISEMENT