Sport

Ilie Dumitrescu, săgeți către FRF: „FIFA face material despre Gică Hagi, dar la Euro, la București, el a stat la tribuna a doua!” Imagini de colecție

Ilie Dumitrescu a vorbit despre materialul pe care FIFA l-a realizat în cinstea lui Gică Hagi și a amintit de momentul stânjenitor petrecut la EURO 2020.
15.04.2022 | 11:10
Ilie Dumitrescu sageti catre FRF FIFA face material despre Gica Hagi dar la Euro la Bucuresti el a stat la tribuna a doua Imagini de colectie
Ilie Dumitrescu nu s-a ferit să-i ofere câteva sfaturi și sigestii selecționerului Edi Iordănescu înaintea meciurilor din noua ediție a Ligii Națiunilor. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

„Mister” a atras atenția asupra faptului că Gică Hagi, Gică Popescu și alți foști componenți ai „Generației de Aur” au fost ignorați de către FRF și nu au prins un loc la tribuna oficială pentru meciurile găzduite de România la Campionatul European.

Ilie Dumitrescu a vorbit despre materialul făcut de FIFA pentru Gică Hagi

Ilie Dumitrescu a comentat materialul făcut de FIFA pentru Gică Hagi și a trimis o „săgeată” către Federația Română de Fotbal, pentru felul în care l-au tratat pe „Rege” la EURO 2020, când acesta a stat la tribuna a doua, la meciurile găzduite de România, pe „National Arena”:

ADVERTISEMENT

„FIFA face un material cu Hagi, dar Gică Hagi a stat la EURO la tribuna 2 și nu a participat nici la tragerea la sorți… e o diferență.

Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile e Gică Hagi, pentru mine. A fost și în primii nu știu câți jucători ai lumii și erau ceva jucători acolo”.

ADVERTISEMENT

„Păcat că nu l-am ajutat noi mai mult pe Gică!”

Ilie Dumitrescu a continuat și a recunoscut că și-ar fi dorit să-l fi ajutat mai mult pe Gică Hagi la Campionatul Mondial din 1994, pentru ca „Regele” să fie desemnat cel mai bun jucător al turneului.

La final, Ilie Dumitrescu a văzut și o poză din tinerețe cu Gică Hagi și Gabi Balint, glumind pe seama fostului atacant la Stelei și al naționalei României.

ADVERTISEMENT

„Păcat că nu l-am ajutat noi atunci în 94 să ajungă cel mai bun jucător al turneului. Dacă îl ajutam cu o prezență în semifinală… noi trebuia să ne ridicăm la nivelul lui, el a jucat la cel mai înalt nivel la acel Campionat Mondial.

Ce imagini frumoase cu el la Sportul, l-ați văzut și pe Gabi Balint, da?. Eu aș pune imaginea asta, poza asta lui Gabi Balint pe frigider să vadă cum arăta în tinerețe”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Imagini de senzație din tinerețe cu Gică Hagi și Gigi Becali

În documentarul despre Gheorghe Hagi apar imagini de colecție din arhivă, în care apare chiar și Gigi Becali și care au făcut senzație.

Gheorghe Hagi în documentarul FIFA
Gheorghe Hagi în documentarul FIFA.

„M-am născut să câștig, nu să exist”, spune Gheorghe Hagi în documentarul FIFA despre viața sa, unde face și alte dezvăluiri: „Primul cadou pe care l-am cerut de la părinţi a fost o minge de fotbal. Am iubit-o mereu. Probabil de aia m-a ascultat şi avea încredere în mine.

Gigi Becali în documentarul FIFA
Gigi Becali în documentarul FIFA, alături de Gică Hagi.

Am înţeles, după ce a venit Revoluţia, că puteam să devin cel mai bun jucător din lume. Steaua m-a făcut să devin jucător european”.

ADVERTISEMENT