Fotbal intern

Ilie Dumitrescu face praf conducerea CFR-ului. “Amatorism!” Ce zice de Raul Rusescu

05.09.2018 | 08:26
Ilie Dumitrescu face praf conducerea CFR-ului. Fostul internaţional nu a uitat nici de Raul Rusescu

Ilie Dumitrescu, fost jucător al echipei naţionale a României, face praf conducerea CFR-ului. Acesta a comentat în legătură cu transferul lui Julio Baptista, fostul atacant de la Real Madrid, AS Roman şi Arsenal, la CFR Cluj. Ilie Dumitrescu este de părere că oficialii din “Gruia” ar fi trebuit să-l pună pe brazilian director sportiv, nu să-l introducă în vestiar.

Mai mult, Ilie Dumitrescu a desfiinţat şi conducerea FCSB-ului. Fostul fotbalist este de părere că Raul Rusescu nu trebuia readus la vicecampioana României, dar crede că Meme Stoica şi Nicolae Dică nu au luat această decizie, ci Gigi Becali, cel care dirijează tot ceea ce se întâmplă în lotul “roş-albaştrilor”.

Ilie Dumitrescu face praf conducerea CFR-ului

“Este o sumă foarte mare pentru cifrele lui, din ultimii doi ani. Nu poți să iei un jucător care s-a prezentat la meciuri demonstrative. Ok, ca imagine, a fost jucător de top, dar pune-l director sportiv. Dar de aici și până la a-l băga în vestiar, să-i dai 45.000 de euro, e prea mult. Eu nu înțeleg, serios.

Pentru mine, asemenea jucători sunt buni pentru India, unde s-a făcut o ligă numai cu astfel de nume mari. Mi se pare o dovadă de amatorism, oameni diletanți, care n-au nicio treabă cu fotbalul. Poate să dea 15-20 de goluri, nu l-aș fi semnat niciodată.

Sincer, poate nici pe Rusescu nu l-aș fi adus înapoi, chiar dacă s-a antrenat în ultima perioadă, că era în program, dar nu a jucat un an de zile. E greu pentru MM sau Dică să ia o decizie la Steaua. Acolo Gigi conduce. Dacă îl vede pe unul în fața bisericii că spune ceva, poate să-l ia, că i-a plăcut lui ce a zis. El plătește. Eu, dacă aș fi implicat într-un club, un club serios, clar nu aș face așa ceva. Cum să-mi dau acordul să faceți așa ceva?”, a spus Ilie Dumitrescu la o emisiune de sport.

Cifre groaznice pentru Raul Rusescu înainte să ajungă la FCSB

Raul Rusescu încercând să oprească un balon în FCSB - Rapid Viena 2-1
Raul Rusescu a jucat în meciul FCSB – Rapid Viena, scor 2-1, din play-off-ul Europa League. Atacantul a fost criticat de Ilie Dumitrescu

Cifrele lui Raul Rusescu înainte să revină la FCSB erau groaznice. Atacantul este pentru a treia oară în lotul vicecampioanei României, iar salariu pe care îl încasează este cel mai mare de la FCSB: 25.000 de euro. Mai mult, Raul Rusescu nu mai înscrisese un gol de mai bine de un an şi jumătate, mai exact dintr-un meci jucat cu Osmanlispor în Cupa Turciei, pe 25 ianuarie 2017, iar într-un meci de campionat nu mai dăduse niciun gol de doi ani. Până să ajungă sub comanda lui Nicolae Dică, Raul Rusescu nu mai jucase de un sezon.

Probleme medicale pentru Julio Baptista

Julio Baptista înaintea unui meci al CFR-ului
Julio Baptista, jucător făcut praf de Ilie Dumitrescu

De partea cealaltă, Julio Baptista a ajuns la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract, după ce şi-a încheiat contractul cu Orlando City SC în ianuarie 2017. Astfel, brazilianul în vârstă de 36 de ani nu mai jucase de mai bine de 1 an şi 8 luni într-un meci oficial. Atacantul care are prezenţe şi în tricoul naţionalei Braziliei a bifat doar 20 de minute în tricoul campioanei României, iar în “Gruia” a ajuns cu probleme medicale destul de serioase.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri