Sport

Ilie Dumitrescu îi încurajează pe elevii lui Mirel Rădoi înaintea meciului cu Islanda: „Cred în ce s-a creat la ultimele jocuri!”

Naționala de fotbal a României întâlnește Islanda, de la ora 21:45, iar unul dintre cei care i-au încurajat pe tricolori înaintea meciului de pe Steaua este fostul atacant Ilie Dumitrescu.
11.11.2021 | 19:48
Ilie Dumitrescu ii incurajeaza pe elevii lui Mirel Radoi inaintea meciului cu Islanda Cred in ce sa creat la ultimele jocuri
ADVERTISEMENT

Peste aproximativ două ore începe meciul de care depind speranțele echipei României în ceea ce privește prezența în barajul care permite calificarea la Campionatul Mondial 2022, din Qatar: meciul cu Islanda, care va avea loc pe stadionul Steaua.

Mesaj de încurajare de la Ilie Dumitrescu pentru tricolori

Partida începe la ora 21:45, iar elevii lui Mirel Rădoi au nevoie de victorie pentru a nu depinde și de alte rezultate. Pentru a rămâne pe locul 2, care permite prezența în baraj, tricolorii sunt nevoiți să învingă și Liechtenstein, în meciul care va avea loc pe 14 noiembrie, la Vaduz.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, jucătorii naționalei României au primit mesaje de încurajare de la multe persoane împlicate în fotbalul de la noi din țară. Cel mai recent a venit de la Ilie Dumitrescu, fostul atacant al Stelei și al primei reprezentative.

Ilie Dumitrescu este de părere că naționala excelează în apărare și la mijloc

Va fi un meci greu, e și presiunea rezultatului. Islanda nu mai e cea de acum un an, care ne-a scos, dar e o echipă cu siguranță și organizare de joc foarte bună. A pierdut experiența și jucători ofensivi buni, însă e o echipă incomodă.

ADVERTISEMENT

Eu cred foarte mult în ce s-a creat la ultimele jocuri ale noastre. Ai noștri sunt în formă bună, excelăm și în apărare, și la mijloc. Sunt convins că se vor ridica la un nivel foarte bun, dar nu va fi ușor.

Cu Liechtenstein trebuie să câștigi, e clar. Primul meci e cel mai important. Personalitate, concentrare și atitudine! Asta vreau să vedem de la voi pe teren!”, a scris Ilie Dumitrescu pe contul său de facebook.

ADVERTISEMENT

172 de meciuri a bifat Ilie Dumitrescu la Steaua

Ilie Dumitrescu a jucat, de-a lungul carierei, la șapte echipe, dar cele mai multe partide le-a bifat la Steaua, între 1986 și 1994 și la finalul carierei, în 1998. Per total, a jucat de 172 de ori tricoul roș-albastru.

El a bifat o semifinală în 1988, iar la finala din 1989, pierdută cu AC Milan (0-4), a lipsit, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

La echipa națională a jucat 62 de meciuri între 1989 și 1998, marcând 20 de goluri. Meciul vieții a fost cel cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, organizat în Statele Unite, când România s-a impus cu 3-2 și s-a calificat în sferturi.

Ilie Dumitrescu a marcat Argentinei două goluri în 9 minute

Fostul atacant a deschis scorul în minutul 9, a readus România în avantaj în minutul 17, după ce egalase Batistuta din penalty (15), după care i-a pasat lui Hagi în minutul 57, care a marcat pentru 3-1. Scorul final avea să fie 3-2, Balbo reducând din diferență în minutul 74.

A fost meciul vieții mele. Acest joc mi-a schimbat viața. M-a chemat Iordănescu în camera lui și mi-a zis că vrea să joc vârf și i-am zis cum să mă bage vârf, că nu m-am simțit bine până atunci? Mi-a zis că mai bine joacă cu mine atacant decât să bage pe alții.

Mi-a explicat ce și cum, ca să încercăm să-i surprindem. Mi-am făcut tot felul de gânduri că o să joc cu spatele la poartă, cum mă întorc, cum ajung la poartă. Iordănescu avea un perete plin cu tot ceea ce trebuia să știm despre naționala Argentinei” a dezvăluit Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 160,00 este cota pentru „scor corect: 0-4” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT