Sport

Ilie Dumitrescu îl contrează pe Gino Iorgulescu: „Trebuie să te ancorezi în realitate, când ceri mai mulți bani!”

Ilie Dumitrescu l-a contrat pe Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, spunând că nu poate doar să ceară mai mulți bani pentru competiția internă.
24.05.2022 | 20:43
Ilie Dumitrescu il contreaza pe Gino Iorgulescu Trebuie sa te ancorezi in realitate cand ceri mai multi bani
Ilie Dumitrescu a analizat evoluția României în eșecul de la Zenica cu Bosnia&Herțegovina. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

„Mister” consideră că nu se pot cere mai mulți bani din drepturile de televiziune și amintește situația mai multor cluburi din prima ligă, care supraviețuiesc datorită banilor din drepturile TV.

Ilie Dumitrescu îl contrează pe Gino Iorgulescu

Ilie Dumitrescu l-a contrat pe Gino Iorgulescu după declarațiile recente făcute de președintele Ligii Profesioniste de Fotbal în privința banilor din drepturile TV:

ADVERTISEMENT

„Trebuie să te ancorezi în realitate și să vezi competiția internă când ceri mai mulți bani pentru campionatul nostru, pentru televizarea meciurilor noastre.

Mi se pare că nu este așa cum a spus președintele LPF, să nu uităm că dacă nu ar fi banii din drepturile de televiziune, unele echipe nu ar putea să supraviețuiască”.

ADVERTISEMENT

„Eu îl înțeleg pe Gino, clar trebuie să salveze cluburile, dar nu mi se pare chiar bine cum a declarat…”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

Gino Iorgulescu vrea mai mulți bani din drepturile TV

După ce a fost reales la șefia LPF, Gino Iorgulescu a vorbit despre banii din drepturile TV și cere mai mulți bani față de sezoanele precedente: „Ce mă interesează cel mai mult este că până la această oră nu am ajuns la o înțelegere cu cei care dețin drepturile TV pentru mărirea contractului în vigoare.

ADVERTISEMENT

După cum ați văzut, în noul format sunt 49 de meciuri în plus, dar contractul a rămas același. Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus, încercăm să adăugăm ceva la contractul inițial”.

„Dacă mă întrebați pe mine, eu spun de mulți ani că în Liga 1 ar trebui să fie un număr mai mic de echipe, dar, fiind pandemia, s-a ajuns la acest format, care dă meciuri mai multe pe aceiași bani.

ADVERTISEMENT

Ei primesc bani din publicitate, din rating, plus de la sponsorul mare al Ligii 1. Ar trebui să se îndrepte și către noi”, a mai spus Gino Iorgulescu la conferința de presă.

ADVERTISEMENT