Fotbal intern

Ilie Dumitrescu, încântat de debutul României la Europeanul de tineret. „Ocaziile importante ne-au aparținut”

25.03.2021 | 08:42
Ilie Dumitrescu incantat de debutul Romaniei la Europeanul de tineret Ocaziile importante neau apartinut
ADVERTISEMENT

Debutul României la Campionatul European de tineret a fost analizat de fostul internațional Ilie Dumitrescu. Analistul TV a remarcat agresivitatea ”micilor tricolori” care i-a adus în situații favorabile de a marca.

Fostul mare fotbalist a evidențiat și disciplina tactică a elevilor lui Adrian Mutu, care, deși au fost dominați de olandezi, cel puțin în repriza a doua au reușit să închide perfect culoarele spre poarta lui Vlad.

ADVERTISEMENT

România putea să obțină toate cele 3 puncte, dacă în minutul 66 Pașcanu înscria la devierea lui Bakker. Fundașul român a reluat periculos, dar exact pe direcția portarului Scherpen și meciul s-a terminat remiză (1-1).

Ilie Dumitrescu apreciază tactica lui Adi Mutu

Deși au deschis repede scorul, fotbaliștii reprezentativei Țărilor de Jos au căzut la fel de repede în capcanele tactice ale selecționerului Adrian Mutu. Fostul internațional Ilie Dumitrescu a concluzionat că permanentele schimbări de așezare în teren și presingul nemilos al ”tricolorilor” i-a stors de vlagă pe oponenți.

ADVERTISEMENT

”Mi-a plăcut echipa din punct de vedere tactic. Am jucat cu un adversar greu, dar Mutu a reușit să aibă o organizare foarte bună de joc și să pună probleme. Să ne gândim și la adversar, au fost jucători care au evoluat și în Champions League.

Am pus probleme pe final, cu puțină șansă puteam marca. Pașcanu a avut cea mai mare ocazie, a luat fața adversarului, a dat chiar pe direcția portarului, oriunde dădea, stânga, dreapta, era foarte greu de apărat”, a spus Ilie Dumitrescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Analistul TV spune că rezultatul de egalitate este cu atât mai important cu cât Adrian Mutu nu a putut conta în acest meci pe câțiva dintre cei mai importanți fotbaliști români ai momentului, Hagi, Coman, Mihăilă, sau Man, care au evoluat în preliminarii, dar, între timp, au făcut pasul spre naționala de seniori.

Fotbaliștii remarcați de Ilie Dumitrescu

Fostul internațional a analizat evoluția fiecărui jucător în parte, în disputa de la Budapesta și i-a remarcat pe fotbaliștii care au format axul central al apărării, dar și pe băieții de la mijlocul de terenului.

ADVERTISEMENT

”O repriză a doua foarte bună făcută de băieții noștri, au fost mai agresivi, au recuperat mai multe mingi. Am reglat și duelul aerian. Ocaziile importante ne-au aparținut. Ar trebui remarcat Vlad (portarul echipei naționale – n.r.), a făcut o partidă foarte bună.

Și linia de fund. În afara greșelii de la gol, Ciobotariu și Pașcanu au jucat bine. Marin a acoperit bine, Olaru și Ciobanu au făcut un efort extraordinar, au acoperit zonele bine”, a concluzionat Ilie Dumitrescu, pentru sursa citată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,70 este cota pentru „2 solist” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT