Fotbal intern

Ilie Dumitrescu, îngrijorat de slăbiciunile defensive ale naționalei. „Au fost zece minute de panică”

26.03.2021 | 08:39
Ilie Dumitrescu ingrijorat de slabiciunile defensive ale nationalei Au fost zece minute de panica
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu s-a arătat îngrijorat de erorile arătate în defensivă de naționala României în partida cu Macedonia de Nord, susținând că sunt multe aspecte care ar trebui reglate în perspectiva partidelor următoare.

România s-a impus dramatic cu 3-2 în fața Macedoniei de Nord în primul meci din preliminarii, iar pentru a ajunge la Campionatul Mondial din Qatar trebuie să câștige grupa sau să termine măcar pe locul 2 pentru a putea participa la baraj.

ADVERTISEMENT

Și alți foști jucători ai echipei naționale, printre care și Ciprian Marica, au contestat tactica aleasă de selecțioberul Mirel Rădoi în finalul meciului, considerând că trebuia închis jocul pentru a se conserva rezultatul favorabil de pe tabelă.

Ilie Dumitrescu a sesizat diferențele din jocul echipei naționale: „Au fost zece minute de panică”

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a analizat prestația echipei naționale în partida cu Macedonia de Nord și s-a arătat de îngrijorat de erorile făcute în defensivă, care puteau să ne coste cele 3 puncte puse în joc. El e de părere că selecționerul Mirel Rădoi ar trebui să analizeze foarte bine ceea ce s-a întâmplat și să reevalueze sistemul de joc și formula de echipă.

ADVERTISEMENT

„Execuția lui Ianis a adus o victorie, ne-au adus trei puncte, dar a fost o mare diferență între primele 15 minute din startul reprizei a doua și restul. 

Nu știu ce concluzie să trag. Pentru că au fost momente în care am stat foarte relaxat, dar au fost 10 minute de panică, o echipă care joacă. Puteam da cu piciorul la un start foarte bun.

ADVERTISEMENT

Am suferit în multe momente pe faza defensivă, și aici trebuie să ne dea de gândit, atât ca sistem de joc, cât și ca formulă de echipă”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digisport după terminarea meciului cu Macedonia.

Ilie Dumitrescu: „Mihăilă și Ianis au făcut diferența”

Totuși, analistul tv a fost impresionat de evoluția echipei naționale în startul reprizei secunde, când pur și simplu „tricolorii” și-au sufocat adversarii și au ratat o sumedenie de ocazii ce puteau închide definitiv meciul. El a remarcat și aportul adus de Valentin Mihăilă și Ianis Hagi, jucători care au fost introduși pe teren pe parcursul partidei.

ADVERTISEMENT

„Am avut reacție, jucătorii care au intrat, Mihăilă și Ianis au făcut diferența. Nu am mai văzut de mult un start de repriză, cu gol marcat, cu presing, cu recuperat, cu multă indecizie în ultimii 20-30 de metri. Puteam câștiga cu 3-0 sau 4-0.

Rezultat mare, din punctul meu de vedere, cu o echipă care pe mine m-a impresionat pe faza ofensivă. Dar, i-am surprins cu un joc bun, am controlat, am înscris, dar, repet, au fost câteva minute care ne-au costat”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

După victoria cu Macedonia de Nord, selecționata României va juca duminică, 28 martie, tot pe Arena Națională, împotriva Germaniei, iar miercuri, 31 martie, este programat jocul din deplasare cu Armenia.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 9.50 este cota pentru „1 solist” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT