Sport

Ilie Dumitrescu, marcat total de pierderea părinților: „Am făcut o criză la biserică. Degeaba ai toți banii din lume!” Marele regret al analistului TV

Fostul internațional român, Ilie Dumitrescu, vorbește deschis despre ce a însemnat pentru el trecerea în neființă a părinților săi.
08.06.2024 | 09:20
Ilie Dumitrescu marcat total de pierderea parintilor Am facut o criza la biserica Degeaba ai toti banii din lume Marele regret al analistului TV
Ilie Dumitrescu vorbește despre moartea părinților. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu face parte din „Generația de Aur”, Cu toate că a fost părtaș la cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc, fostul internațional a dezvăluit că a fost copleșit de trecerea în neființă a părinților.

Ilie Dumitrescu vorbește despre pierderea părinților: „Degeaba ai toți banii din lume”

Fostul atacant al celor de la Tottenham, formație la care evoluează și Radu Drăgușin, a povestit cum a fost impactul resimțit în momentul în care părinții săi au încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Sir” Ilie a mărturisit că moartea tatălui său a cântărit foarte mult și că a fost momentul în care a conștientizat că a rămas singur. De asemenea, tot în acele momente, fostul component al „Generației de Aur” a ajuns la revelația că toți banii din lume nu îți pot aduce aceeași bucurie ca atunci când îți ai părinții alături.

„Îmi face plăcere, dar viața m-a adus în zona în care… În mintea mea aveam că pe mama o iubesc cel mai mult, dar… Am suferit foarte tare când a murit mama mea, dar m-a ‘costat’ mai mult când a murit tata.

ADVERTISEMENT

La slujbă, în biserică, eu am făcut o criză, am plâns… M-a consumat foarte tare atunci… M-a consumat mai mult chestia asta cu tata pentru că îmi veneau în minte toate eforturile făcute de el cu mine.

Ăsta a fost sentimentul meu atunci (n.r. că a rămas singur pe Pământ). Și mai e o chestie care mă va urmări toată viața. Sunt lucruri și îi sfătuiesc pe cei care au părinții în viață să profite și să stea cât mai mult, să-i iubească cât mai mult pe părinți. Eu o să merg tot timpul cu chestia asta în cap: că n-am putut să fac mai mult pentru ei. E o chestie care o să mă urmărească toată viața.

ADVERTISEMENT

Degeaba ai toți banii din lume… Îmi amintesc când mi-a dat-o pe mama acasă, de la spital, doctorul mi-a spus: ‘Bă, îți iau banii la mișto… Ia-o acasă că…’ Adică nu mai… Eu încercam să fac tot posibilul să… N-am putut. Și s-a întâmplat”, a mărturisit Ilie Dumitescu în cadrul “Super Podcastului” iAMsport.ro.

Ilie Dumitrescu, cariera sa și parcursul din „Generația de Aur”

Ilie Dumitrescu are 62 de prezențe în tricoul echipei naționale a României, în care a reușit să marcheze 20 de goluri. Cele mai importante reușite ale fostului atacant la prima reprezentativă au fost la Campionatul Mondial din 1994, unde a reușit o „doppietta” în meciul din optimi cu Argentina.

ADVERTISEMENT

La nivel de echipă de club, „Sir” a evoluat la Steaua București, Olt Scornicești, Tottenham, Sevilla FC, West Ham, América, Atlante. S-a retras de retras de la clubul său de suflet și locul unde și-a început cariera: Steaua București.

Fostul internațional a luat parte pe 25 mai la „meciul de retragere al Generației de Aur”, unde antrenor pe banca adversarilor a fost Jose Mourinho, noul tehnician al celor de la Fenerbahce.

ADVERTISEMENT