Fotbal international

Ilie Dumitrescu pune degetul pe rană: „E un final de ciclu la CFR. E nevoie de un nou proiect!”

04.12.2020 | 01:09
Ilie Dumitrescu pune degetul pe rana E un final de ciclu la CFR E nevoie de un nou proiect
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu este foarte direct după încă un meci dezamăgitor al campioanei României, CFR Cluj, care nu a reușit să învingă o echipă mediocră a lui ȚSKA Sofia. Fostul internațional român consideră că CFR Cluj are nevoie de o nouă strategie pentru a salva acest sezon.

CFR Cluj nu a înscris în cinci dintre ultimele șase partide, iar la cu bulgarii, campioana României s-a lăsat dominată și nu a avut nici măcar un corner. Ilie Dumitrescu, acum analist tv, consideră că lipsa lui Petrescu a fost resimțită destul de puternic de către ardeleni.

ADVERTISEMENT

Deși CFR-ul are șanse de calificare, jocul prestat în această seară nu îi dă speranțe prea mari lui Ilie Dumitrescu pentru meciul de la Berna cu Young Boys, unde cfr-iștii sunt obligați să câștige pentru a se califica în primăvara europeană.

Ilie Dumitrescu consideră că CFR Cluj nu mai poate evolua din punct de vedere fotbalistic: „Nu mai există un concept. E diferență mare la CFR”

„E un joc previzibil și lent. CFR Cluj nu mai face pressing. Nu e poziția lui Chipciu. E chinuit. Nu ai cum să creezi superioritate pe benzi. Au cedat deliberat terenul, nu mai e Petrescu și echipa suferă. Nu mai există un concept. E un final de ciclu la CFR. E o diferență mare la CFR. E o misiune complicata pentru oricine ar veni.

ADVERTISEMENT

Sunt jucători cu salarii mari și care nu aduc un plus în joc. Poate fi un punct de moral, dar nu sunt speranțe. Nu există consistență, nu am avut nicio ocazie. Niciun corner, la un joc acasă, la care trebuia să câștigi. CFR, care avea 6-7 cornere minim. Trebuie să se facă o analiză.

E nevoie de un nou proiect. Ai nevoie de jucători cu viteză ca să produci dezechilbru. E nevoie de un număr nouă. Debeljuh nu poate la nivelul ăsta. Rondon era a treia solutie ca atacant, când erau Traore și Țucudean.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Ilie Dumitrescu pentru Neluțu Varga: „Din echipa asta s-a scos maximum. În iarnă trebuie să faci ceva”

Omrani am văzut ce a putut să facă în anumite momente în meciurile din cupele europene. Cine vine trebuie să aibă personalitate să spună lucrurilor pe nume. Din echipa asta s-a scos maximum. În iarnă, trebuie să faci ceva și să fii acolo, în față. Neluțu Varga trebuie să accepte asta. Nu a investit în jucători și a construit un proiect bazat pe experiență”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

Gabi Balint a fost și el extrem de dezamăgit de jocul prestat de jucătorii lui CFR Cluj și a fost contrariat de strategia lui Bilașco și Curelea pentru acest meci extrem de important, însă crede la Berna se poate întâmpla orice: „Nu sunt șanse de calificare. Mulți jucători sunt terminați. A stors tot din ei Dan Petrescu. Cine va veni va trebui să schimbe și are nevoie de timp. Cum să îl joci pe Rondon în bandă? Eu nu aș fi acceptat în locul lui. El trebuie să dea goluri! Ăsta a fost stilul echipei, fără jucători creativi, totul vertical. 6-0 la cornere… Ei pur și simplu nu pot. Un meci e un meci, poți câștiga”, a declarat și Gabi Balint.

ADVERTISEMENT