Fotbal international

Ilie Dumitrescu, reacție dură după ce UEFA a scos România din Europa League. ”A venit nota de plată și trebuie să o plătim!”

25.09.2019 | 09:01
Ilie Dumitrescu reactie dura dupa ce UEFA a scos Romania din Europa League A venit nota de plata si trebuie sa o platim

Ilie Dumitrescu a reacționat dur după ce UEFA a luat marți, 24 septembrie, decizia de a scoate România din Europa League și a înființat o nouă competiție, în care vor evolua echipele noastre, cu excepția grupării care va reuși să câștige titlu în Casa Pariurilor Liga 1. Fostul internațional român crede că pentru grupările din campionatul din România ‘a venit nota de plată’.

Ilie Dumitrescu, reacție dură după ce UEFA a scos România din Europa League

Mă uitam pe clasament, suntem pe locul 30. Mă surprinde că Cipru este pe locul 16, ultimul înainte de a intra în elită. Acesta este obiectivul UEFA, să crească și Europa League. Va fi o competiție foarte interesantă. De la noi va intra în luptă doar campioana. Vom avea doar o singură echipă. Va fi super greu. Mai avem un sezon, în afară de acesta. Noi nu am realizat performanță în ultimii ani, asta este nota finală. Mă uitam că Rusia este pe locul șase.

Până la urmă a venit nota de plată și trebuie să o plătim. FCSB nu participă de doi ani în Europa. Hagi nu face decât să-și dorească lucruri pentru România. Este foarte greu pentru noi să fim competitivi cu ceilalți”, a spus Ilie Dumitrescu la Fotbal Club, de la Digi Sport

Jucătorii Universității Craiova, supărați după ce au fost învinși de FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
Jucătorii Universității Craiova, supărați după ce au fost învinși de FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu

Bătaie dură pentru primul loc în clasament!

Echipa care va câștiga titlul în Casa Pariurilor Liga 1 va evolua în continuare în tururile preliminare din Champions League. În cazul în care va fi eliminată, atunci va ajunge în cea de-a doua competiție inter-continentală din Europa. Întrecerea va începe în 2021 și are menirea de a le da mai multor cluburi șansa de a participa în competițiile de pe continent.

Decizia luată de UEFA afectează grav cluburile din România, toate acestea deoarece Europa League va reduce la 32 numărul de echipe calificate în faza grupelor, iar acestea vor fi cele din primele 15 campionate din Europa. În acest moment, Casa Pariurilor Liga 1 este pe locul 30.