Fotbal intern

Ilie Dumitrescu sare la gâtul celor care îl critică pe Dragoș Nedelcu. “Cum să traduc? E unul dintre cei mai buni mijlocași din țară!”

27.02.2019 | 11:09
Ilie Dumitrescu sare la gatul celor care il critica pe Dragos Nedelcu Cum sa traduc E unul dintre cei mai buni mijlocasi din tara

După ce Victor Pițurcă l-a criticat pe Gigi Becali pentru modul în care se comportă cu Florinel Coman și Dragoș Nedelcu, Ilie Dumitrescu a sărit la gâtul celor care îl critică pe mijlocașul central în vârstă de 22 de ani pe care latifundiarul din Pipera a plătit 2,5 milioane de euro.

Dragoș Nedelcu a fost criticat aspru de Gigi Becali după ultimele meciuri ale FCSB-ului, dar Ilie Dumitrescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa internaționalului român U21.

Ilie Dumitrescu sare la gâtul celor care îl critică pe Dragoș Nedelcu

“Mie îmi place Nedelcu, cu mingea la picior, e polivalent. Mijlocaș central care poate să joace și fundaș central. Deci e un mijlocaș central, e postul lui. Cum să traduc? Vreți de la Nedelcu să vă scoată adversar din joc, vreți să vă dea 7 assisturi pe meci? Nu se poate. Nedelcu este un jucător extrem de inteligent, verticalizează, face conexiunea între compartimente. Nu are o viteză de reacție foarte bună, să facă pressing de întâmpinare. Nu că nu are agresivitate, el compensează foarte mult prin inteligență de joc. A fost titular la sub 21 de ani, în momentele importante, a fost campion cu Viitorul. Nedelcu este unul dintre cei mai buni mijlocași din țară, la calitatea pasei. Nu ți-o dă în spate, ți-o dă pe poziție viitoare, verticalizează, schimbări de joc, pase de 30 de metri, fără niciun fel de stres, fără probleme. Înseamnă că nu vedem același fotbal. La ce ne uităm? Aaaa, că nu îți recuperează foarte mult în poziția asta? Da, și eu recunosc. Dacă îl schimbi la pauză pe Nedelcu, asta nu înseamnă că băiatul ăsta nu e fotbalist valoros. E, în competiție cu Pintilii, un fotbalist valoros.

Eu vorbeam de mijlocaș central și ce calități are băiatul ăsta. Că nu are cifre bune la recuperare, asta e altceva. Dacă îl lași pe Nedelcu sigur la 20 de metri, cu purtător de balon în față, poate să ți-l pună acolo pe cine vrei tu, ca mijlocaș central. Și pe Kante și pe oricare. Da? Eu îți vorbesc de anumite momente de joc. Poți să fii Kante, poți să fii Gattuso, poți să fii Dasailly, Deschamps, Karembeu, cine vrei tu. Nu poți să faci față când adversarul vine cu mingea la picior, cu fața. Te judec, indiferent cine ești tu, poți să fii Dumnezeu, poți să ai orice calități fizice. Te judecă purtătorul de balon. Nu recuperează prea mult, dar nu putem să spunem că Nedelcu nu este un jucător de valoare. Mie îmi place foarte mult. Câte probleme a avut Bicfalvi în trecut, tot pe zona asta? Bicfalvi, da? Și a ajuns să facă diferența prin Rusia. Că e lent, că nu știu ce. Să-l analizăm pe Nedelcu cu mingea la picior și fără”, a spus Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport, la emisiunea Fotbal Club,