Sport

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru selecționerul Edi Iordănescu. Ce schimbări sugerează la echipa națională

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a prefațat jocurile României din Liga Națiunilor și are câteva sugestii pentru selecționerul Edi Iordănescu.
01.06.2022 | 14:24
Ilie Dumitrescu sfaturi pentru selectionerul Edi Iordanescu Ce schimbari sugereaza la echipa nationala
Ilie Dumitrescu nu s-a ferit să-i ofere câteva sfaturi și sigestii selecționerului Edi Iordănescu înaintea meciurilor din noua ediție a Ligii Națiunilor. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

La sfârșitul acestei săptămâni România începe seria meciurilor din ediția 2022 a Ligii Națiunilor. Prima dispută, în deplasare, cu Muntenegru, va fi și primul meci oficial pentru noul selecționer.

Ilie Dumitrescu: ”Facem jocul ăsta, ne permitem să fim selecționeri”

Echipa națională de fotbal a României continuă să lipsească de la turneele finale majore, iar noul selecționer, Edi Iordănescu, și-a asumat misiunea de a readuce prima reprezentativă ”tricoloră” în elita fotbalului.

ADVERTISEMENT

După două amicale, mai mult sau mai puțin concludente, cu Grecia și Israel, pentru România urmează jocurile oficiale din Liga Națiunilor.

Fostul internațional Ilie Dumitrescu sare în ajutorul selecționerului și are câteva propuneri interesante care ar putea aduce schimbarea atât de mult așteptată în jocul ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

”Iar jucăm fără închizător? Te-ai inspirat după Rădoi? Pune-l acolo pe Cristea (Iulian Cristea, apărătorul central al vicecampioanei FCSB – n.r.). Edi Iordănescu a lucrat cu el la Gaz Metan și cred că îl va folosi aici (pe poziția de închizător – n.r.).

Cu siguranță trebuie să îl pui pe Cristea acolo. Asta cred eu, facem jocul ăsta, ne permitem să fim selecționeri”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ce sistem de joc propune Ilie Dumitrescu la echipa națională

Fostul mare fotbalist, în prezent analist TV, a mai spus că analizând lotul de jucători pe care Edi Iordănescu și staff-ul lui i-au convocat, România ar putea juca într-un sistem 4-1-4-1.

În plus, Dumitrescu, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la compartimentul ofensiv, acolo unde naționala ”tricoloră” suferă de foarte multă vreme.

ADVERTISEMENT

”Tănase (Florin Tănase fotbalist la FCSB – n.r.) nu este mijlocaș de bandă, este un jucător cu mare experiență, care apare foarte bine la finalizare, dar în bandă trebuie să ai viteză. Greșeala asta s-a mai făcut la meciul cu Islanda de la București.

Cred că ne-am săturat de asta, nu e cea mai bună soluție în bandă. El poate să joace în spatele lui Pușcaș. Eu cred că va juca 4-1-4-1. În bandă trebuie să joci cu jucători care au viteză foarte bună”, a adăugat Ilie Dumitrescu.

Programul echipei națională în Liga Națiunilor

  •  4 iunie 2022 – Muntenegru – ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
  • 11 iunie 2022 – ROMÂNIA – Finlanda (21:45 – Antena 1)
  • 14 iunie 2022 – ROMÂNIA – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
  • 23 septembrie 2022 – Finlanda –  ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
  • 26 septembrie 2022 – ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45 – Prima TV)

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru ”sub 1,5 goluri” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT