Sport

Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu au rupt relația de prietenie: ”Nu ne dăm mesaje și nu ne mai vorbim și gata! Baftă, sănătate!”

La 28 de ani de la România - Argentina 3-2, Ilie Dumitrescu spune că relațiile cu Dan Petrescu, coleg încă de la copii și juniori, sunt mai degrabă reci, prietenia fiind înlocuită de respect.
04.07.2022 | 09:53
Ilie Dumitrescu si Dan Petrescu au rupt relatia de prietenie Nu ne dam mesaje si nu ne mai vorbim si gata Bafta sanatate
Ilie Dumitrescu a vorbit la Diigi Sport Special despre relația sa cu Dan Petrescu. Foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu au fost colegi la copii și juniori, iar mai apoi la Steaua și echipa națională. Legătura era strânsă pe-atunci, cei doi făcând parte, după cum a relevat Dumitrescu, dintr-un grup care-i mai includea pe Gica Hagi și Popescu. Acum, la 30 de ani distanță, lucrurile s-au schimbat.

”Sunt convins că dacă mă văd cu el, el se face că uită, eu mă fac că uit și vorbim. Dar, asta e viața”, spune Ilie Dumitrescu

Pe 3 iulie 1994, la Cupa Mondială din SUA, România învingea Argentina cu 3-2. Un meci în care Ilie Dumitrescu a reușit o ”dublă”, dar și pasa la golul decisiv marcat de Hagi. Întorcându-i serviciul de la reușita de 2-1.

ADVERTISEMENT

Un moment de referință în fotbalul nostru. Rememorat de Ilie, astăzi expert Digi Sport, în emisiunea Digi Sport Special. Prilej cu care a vorbit și despre ralația sa cu Dan Petrescu, coleg atât la primii pași în fotbal, dar și ulterior, la club și la națională.

Ilie Dumitrescu a dat de înțeles că Petrescu, actualul tehnician al campioanei CFR Cluj, a uitat momentele frumoase petrecute împreună. A rămas respectul, dar legătura strânsă a dispărut.

ADVERTISEMENT

”Noi aveam un grup, eu, Hagi, Popescu, Petrescu. Am fost împreună la copii și juniori, mâncam câte o eugenie, împărțeam câte un sirop de 1 leu, de 60, 70 de bani. Îi dădeam lui jumătate, pe cealaltă o luam eu.

Dar, în viață, câteodată, uiți că ai petrecut momente de genul ăsta. O relație de respect a rămas (n.r. cu Dan Petrescu), dar nu ne dăm mesaje și nu ne mai vorbim și gata! Baftă, sănătate!

ADVERTISEMENT

Sunt convins că dacă mă văd cu el, el se face că uită, eu mă fac că uit și vorbim. Dar, asta e viața”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

“Nu sunt prieten cu el, nu mai vorbim de ceva timp, dar este catalogat greșit”

Iar respectul, despre care vorbește Ilie Dumitrescu, este relevat și de o altă declarație a acestuia. Făcută cu ceva timp în urmă, după acel 0-3 al ”tricolorilor” în fața Muntenegrului.

ADVERTISEMENT

Într-o discuție legată de actualul și posibilii viitori selecționeri ai României, a fost rostit și numele lui Petrescu. Iar Ilie, care a avut și-atunci o referință la relația lor rece, a ținut să demonteze ideea că fostul său coleg este ”un antrenor defensiv”.

”Cred că este etichetat greșit Petrescu cu chestia asta. Nu sunt prieten cu el, nu mai vorbim de ceva timp, dar este catalogat greșit. De ce spun lucrul ăsta?

El merge pe chestia asta, să creeze siguranță defensivă, densitate. De ce cred eu că sunt probleme în jocul echipelor românești?

Pentru că fotbaliștii de bandă care trebuie să facă dublu efort nu sunt pregătiți și nu mai au forță când intră în posesie, iar echipa nu mai dă randament bun pe faza ofensivă.

Acei jucători pierd din energie, pentru că fac ambele faze, și nu au capacitatea de a face diferența pe faza ofensivă.

Eu sunt convins că el lucrează și la faza ofensivă. Nu vreau să dau nume, o să fac o emisiune, îți promit. O să iau imagini din campionatul nostru la jocul fără minge al echipelor, în afară de cea a lui Petrescu.

Iau toate echipele și o să vezi diferența la jocul fără minge. O să îți dai seama că singurul antrenor care-i face pe jucători să respecte planul tactic atunci când se pierde mingea sunt cei de la CFR”, a explicat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT