Fotbal intern

Ilie Dumitrescu și Dorinel Munteanu n-au milă de Cosmin Contra. “Trag un semnal de alarmă!”/ “Jucătorii sunt bulversați!”

10.09.2019 | 08:41
Ilie Dumitrescu si Dorinel Munteanu nau mila de Cosmin Contra Trag un semnal de alarma Jucatorii sunt bulversati

Ilie Dumitrescu și Dorinel Popa nu au milă de Cosmin Contra după rezultatele obținute de echipa națională a României în ultimele două meciuri. “Tricolorii” au fost învinși de Spania, scor 1-2, pe Arena Națională, iar apoi s-au chinuit cu Malta, scor 1-0, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, lucru care i-a făcut pe cei doi foști internaționali români să iasă la atac.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.35 este cota pentru 2 la meciul Insulele Feroe – România. Vezi toate cotele aici!

Ilie Dumitrescu și Dorinel Munteanu n-au milă de Cosmin Contra

La națională ai nevoie de continuitate. Este un fenomen foarte complicat pentru Contra. Ca să poți merge pe omogenitate, acei jucători trebuie să aibă constanță la nivelul echipelor de club. Pe vremea mea erau 14-15 jucători titulari la echipa de club. Acum, lucrurile sunt complicate. A spus că nu se pot face multe în 5 zile. Eu nu accept această scuză. Trebuie să ai o bază, iar jucătorii care vin să știe că sunt 2-3 sisteme în care pot juca.

Trag un semnal de alarmă. Contra trebuie să pună accentul pe organizarea defensivă. Cu Spania au fost 5 fundași și ibericii au avut 5-6 ocazii mari în prima repriză. Tătărușanu a fost cel mai bun cu Suedia, Norvegia și Spania. Înseamnă că pe faza defensivă nu se lucrează la nivel de echipă națională. Jucătorii trebuie să știe să acopere spațiile, să se dubleze și să se subordoneze planului tactic. Să fie organizare pe faza de joc. Pentru asta nu ai nevoie de un Messi, un Ronaldo sau un Paco Alcacer. Dacă vom continua așa, nu avem cum să câștigăm următoarele meciuri. Trebuie disciplină și echilibru”, a spus Ilie Dumitrescu pentru TV Digi Sport.

Cosmin Contra în conferința de presă susținută înaintea meciului României cu Spania. Sursă foto: sportpictures.eu
Cosmin Contra în conferința de presă susținută înaintea meciului României cu Spania. Sursă foto: sportpictures.eu

“Este incredibil! Acești jucători sunt bulversați!”

”Nu avem ce să vorbim la superlativ. La meciul cu Spania nu putem să ne legăm de ultimele minute. Eu sunt un tip foarte pozitiv, dar nu cred că avem şanse foarte mari să ne calificăm. Nu mă bag din punct de vedere tactic peste Cosmin, dar pot să spun că sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple la Naţională. Eu nu am văzut un grup de 10-12 jucători pe care Cosmin să se poată baza. Se fac schimbări de la joc la joc. Este incredibil, aceşti jucători sunt bulversaţi.

Înaintea acestei duble să renunţi la Săpunaru aşa uşor? Tot timpul se fac şapte, opt schimbări de la joc la joc. Este incredibil! Nu se poate forma absolut nimic. Acei jucători sunt bulversaţi. Mi se pare un lucru care nu trebuie să existe în echipa naţională. Cred că sunt lucruri mai grave acolo. La fel, Chiricheş…spune că ”avem atmosferă bună, suntem liniştiţi”… aşa a spus şi la Daum. Rezerva lor este că avem două meciuri cu Norvegia şi Suedia şi pot prinde meciuri fenomenale şi să le câştige, dar eu sunt puţin dezamăgit. Noi nu avem un nucleu de bază, nu ştiu cum gândeşte Cosmin Contra şi nu vreau să mă bag peste el, dar un sfat i-aş da: să iasă din sfera lui de acolo şi să asculte criticile noastre pozitive, pentru că nimeni nu vrea să-i ia locul la echipa naţională. Mulţi vor să îl ajute, dar el este setat să nu asculte de nimeni. Cosmin Contra nu ştie să fie smerit. Poate ar trebui să asculte şi ce zice presa. Problema nu este la jucători, dar nu vreau să vorbesc mai multe. Dacă punem în calcul că Insulele Feroe poate să ne oprească din ţelul nostru, înseamnă că chiar am ajuns de râsul lumii. Dacă Săpunaru, căpitanul echipei a fost îndepărtat atât de uşor…cred că putea să aibă un discurs pozitiv măcar la adresa lui. Pentru mine a fost un semnal de alarmă de la început” a declarat Dorinel Munteanu, conform Telekom Sport.