Fotbal international

Ilie Dumitrescu și Radu Naum, contre la TV din cauza Cupei Mondiale: „Probabil că te-ai uitat mai mult la handbal, la ciclism”

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu și moderatorul Digi Sport Radu Naum au avut o discuție mai aprinsă pe tema Campionatului Mondial din Qatar.
27.11.2022 | 23:59
Ilie Dumitrescu si Radu Naum contre la TV din cauza Cupei Mondiale Probabil ca teai uitat mai mult la handbal la ciclism
Ilie Dumitrescu și Radu Naum, contre la TV din cauza Cupei Mondiale: „Probabil că te-ai uitat mai mult la handbal, la ciclism”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu (53 de ani) și Radu Naum (55 de ani) s-au contrat pe tema Campionatului Mondial din Qatar. Realizatorul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport s-a arătat nemulțumit de lipsa spectaculozității meciurilor, dar a fost contrazis de membrul „Generației de Aur”.

Discuție aprinsă între Ilie Dumitrescu și Radu Naum, în direct, la TV

Dialogul dintre cei doi nu a fost cel mai blând, Ilie Dumitrescu ironizându-l pe Radu Naum, după ce a încercat să îi explice că fotbalul a evoluat și că ceea ce se petrece în Qatar nu ar trebui să ridice semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

Radu Naum: „Ilie, eu te înțeleg, tu privești cu ochiul specialistului, ești omul care a văzut mult fotbal, îți plac toate detaliile tehnice. Există și o masă mai mare de oameni care vor să vadă și un pic de spectacol, nu e meseria lor să analizeze meciurile. Ei vor doar să se distreze”.

Ilie Dumitrescu: „Și noi ne-am dori să fie spectacol și meciuri cu goluri, dar echilibrul ăsta în fotbal… Sunt momente când doar jucătorii cu personalitate și valoare de la echipele de top fac diferența!”

ADVERTISEMENT

Radu Naum: „Fotbalul a devenit cinic. Structură, stăm bine, să nu cumva să riscăm. Omul de rând s-a bucurat, săracul, la Arabia Saudită. Gândiți-vă la alte Cupe Mondiale cum era. Noi ne-am îndrăgostit de fotbal văzând sisteme? Nu, ci văzând Franța lui Platini, Brazilia, Italia…”

Ilie Dumitrescu: „Eu m-am dezvoltat ca fotbalist cu jocurile astea de care spui tu”.

Radu Naum: „Asta spun, era mai puțin tacticizat”.

„Mă îndrăgosteam de înot subacvatic” / „Probabil că tu te-ai uitat mai mult la handbal, la ciclism…”

Ilie Dumitrescu: „Fotbalul a evoluat foarte mult. Nu am cum să intru în competiție cu Brazilia decât cu o organizare foarte bună și să stau bine fizic. Dacă ieși la joc cu o echipă de asta… Eu n-am cum să-ți schimb părerea, ideea e că nu ai cum să concurezi cu o echipă de top decât cu pressing de întâmpinare, spații reduse, agresivitate. În momentul în care te deschis, iei 7”.

ADVERTISEMENT

Radu Naum: „Dacă creșteam cu pressing de întâmpinare și agresivitate pozitivă, mă îndrăgosteam de înot subacvatic. Ce să fac? Îmi plăceați voi, făceați niște chestii…”

Ilie Dumitrescu: „Noi tot cu spații reduse am reușit. Nu vreau să fiu răutăcios, probabil că tu te-ai uitat mai mult la handbal, la ciclism…”

ADVERTISEMENT

Radu Naum: „M-am uitat și la fotbal, la ciclism nu mă uitam în vremea aia. În curtea școlii tot fotbal jucam. Mă uitam la ciclism la 7 ani?”

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu: „Crede-mă și pe mine că așa ne-am apărat, cu spații reduse. Noi dacă nu aveam organizare foarte bună, nu puteam să câștigăm nici cu Argentina, nici cu Columbia”.

Radu Naum: „Ilie, tu ai dreptate, voi aveați o bază, dar ieșiți din baza aia din când în când. Acum sunt echipe care nu mai știu să iasă”.

Etapa a doua de la Campionatul Mondial, aproape de final

Cât de curând vom afla toate echipele calificate în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Până atunci, etapa a doua a fazei grupelor este încă în desfășurare. Din aceasta mai sunt de jucat meciurile din Grupa G și cele din Grupa H, toate fiind programate luni, 28 noiembrie.