Sport

Ilie Dumitrescu, surprins de cota României la meciul cu Germania: „E un dezechilibru foarte mare”

Cotele oferite de casele de pariuri pentru o victorie a României în fața Germaniei l-au lăsat fără cuvinte pe Ilie Dumitrescu: „E un dezechilibru foarte mare”, a remarcat fostul internațional român.
07.10.2021 | 21:05
Ilie Dumitrescu surprins de cota Romaniei la meciul cu Germania E un dezechilibru foarte mare
ADVERTISEMENT

Chiar dacă recunoaște că șansele ca România să producă surpriza în fața Germaniei sunt extrem de mici, Ilie Dumitrescu nu își poate explica discrepanța care se reflectă în ofertele celor mai importante case de pariuri. În timp ce elevii lui Hansi Flick au la victorie cote de 1,10 sau 1,14, un succes al „tricolorilor” ar aduce sume uriașe în conturile curajoșilor care ar miza pe un asemenea scenariu.

Nu mai puțin de șapte jucători de la Bayern Munchen – echipă pe care selecționerul a pregătit-o în ultimele două sezoane – ar urma să facă parte din formula de start pentru meciul programat vineri, 8 octombrie, la 21:45. De altfel, cota lui Joshua Kimmich (90 de milioane de euro) depășește cu mult valoarea însumată a tuturor celor 26 de jucători din lotul lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Cota României la meciul cu Germania l-a lăsat fără cuvinte pe „Mister”

Se merge pe nucleul de la Bayern, este și normal. Hansi Flick vine de la Bayern, au lucrat împreună, s-a văzut imediat de cum a fost instalat și pe ce formulă a mers.

Eu mă uitam astăzi pe cotele de la pariuri: 21 pentru victoria României! 21! Eu nu cred că a mai fost vreodată. Și 1.12 pentru Germania. Deci 21 mi se pare…

ADVERTISEMENT

Cum îmi explic eu cota asta? E un dezechilibru foarte mare. N-am mai văzut cota asta, nu știu, dar nu-mi aduc aminte ca vreodată selecționata noastră să aibă cota asta. Niciodată! CFR a avut cotă 13 cu Roma. Dar să ai 1.12 cu 21, mi s-a părut ceva…”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

903 milioane de euro este valoarea totală a lotului Germaniei, în care se află staruri precum Manuel Neuer, Antonio Rudiger, Karim Adeyemi, Serge Gnabri, Kai Havertz, Joshua Kimmich, Thomas Muller sau Timo Werner. Din cele 14 confruntări directe disputate până acum, România a reușit să câștige doar două, în 1967 și 2004.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, discurs sincer înaintea meciului de la Hamburg: „Vom avea dificultăți cu posesia”

La rândul său, Mirel Rădoi a recunoscut că șansele „tricolorilor” de a se întoarce cu punct sau puncte din Germania sunt aproape nule, ținând cont de valoarea incontestabilă a adversarilor. În aceste condiții, miza principală rămâne partida de pe teren propriu cu Armenia.

Pare o partidă în care jucătorii își găsesc singuri motivația, dar nu doar simpla noastră prezență în teren ajunge pentru un rezultat pozitiv, să nu pățim ce a pățit naționala Armeniei. Nicio echipă care a jucat până acum cu Germania lui Hansi Flick nu a avut nici măcar un corner.

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă spun cine va fi titular cu Armenia sau cu Germania, din punctul nostru e clar, primul meci e cel mai important. E clar, că parcursul jocului ne poate influența câteva schimbări, adică dacă scorul nu e favorabil, vom face unele modificări în vederea meciului cu Armenia.

Vom avea dificultăți cu posesia, mi-aș dori să avem măcar 51% posesie, dar e destul de improbabil și jucătorii știu asta. Va conta mult cum vom reacționa când vom avea mingea, dar și când nu o vom avea.

Va trebui să închidem bine spațiile la mijlocul terenului. Germania poate fi învinsă și de alte naționale și de naționala noastră, dar mi-e greu de crezut că vor pierde de două ori într-o campanie de calificări.

Noi plecăm tot cu șansa a doua. De multe ori se întâmplă atunci când România joacă împotriva unor adversari mai buni, să facă meciuri bune, chiar dacă nu sunt rezultatele dorite. Nu vom face un joc extraordinar mâine, suntem conștienți de asta, dar putem contracara intențiile adversarului.

Din informațiile pe care le am, nu știu dacă e adevărat, dar s-a discutat cu cineva din familia lui Karim Adeyemi și a refuzat pentru că era selecționat la naționalele de tineret ale Germaniei”, a explicat selecționerul României la conferința de presă premergătoare duelului cu Germania.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,94 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: