Fostul fotbalist al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu, vinde Hanul cu Tei situat în Centrul Vechi al Bucureștiului. Cere pentru el o sumă cu adevărat uriașă, de ordinul milioanelor de euro.
În urmă cu aproape două decenii, în 2004, fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu cumpăra Hanul cu Tei. El transforma etajul în cea mai mare galerie de artă din România. În cele 12 galerii erau păstrate obiecte de artă vechi, precum: piese de mobilier, lambriuri, tapiserii, covoare, tablouri, fotografii, albume, documente vechi, ceasuri, decorații sau icoane.
De-a lungul anilor, Ilie Dumitrescu se declara foarte mândru de achiziția sa și de transformarea pe care a reușit să o aducă hanului. A reușit să-i păstreze în timp arhitectura inițială.
Acum, Hanul cu Tei, printre singurele clădiri din Centrul Vechi care și-au păstrat aproape integral arhitectura inițială, se pregătește să-și schimbe proprietarul. Locația este de vânzare.
Anunțul apare pe platforma Sothebyreality.ro. Aici este precizat faptul că se se vinde ”Simbolul Centrului Vechi al Bucureștiului”. Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu cere pentru proprietatea sa nu mai puțin de 1,65 de milioane de euro.
Hanul cu Tei, amplasat între strada Lipscani nr. 63-65 și strada Blănari nr. 5-7, a fost construit în 1833. Dispune de două intrări cu arcadă și porți greoaie din fier, ambele prin curtea interioară în care se ajunge prin pasajul Hanul cu Tei. Curtea interioară are formă dreptunghiulară. Clădirea este amplasată pe un spațiu de peste 1500 de metri pătrați.
”Sunt puține clădiri care să evoce Centrul Vechi mai bine ca Hanul cu Tei (ar mai fi Banca Națională, dar aceea nu se vinde). Străjuind străzile pietruite numite după blănarii și lipscanii de altădată, hanul își arată mai întâi ferestrele ample, înalte și arcuite de la parter, colorate de faux vitralii.
Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum brațele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcționează ca ancadrament al ferestrelor înalte și înguste și denticulii ce țin ritmul sub acoperiș.
Astăzi, interiorul hanului este dedicat evenimentelor corporate și private pe care le găzduiește în trei mari zone – centru de conferințe, recepția-foyer și salonul de evenimente”, se arată pe site-ul de vânzare.
Hanul cu Tei mai dispune de o sală modernă și spațioasă. Aceasta este perfectă pentru organizarea de conferințe, cursuri de formare, seminarii și multe altele.
”Sala noastră de conferințe are o capacitate de 50-300+ de persoane și este dotată cu cele mai noi facilități tehnologice, precum internet wi-fi de mare viteză, Video Wall Display, flip chart-uri, sisteme de sonorizare profesionale și multe altele”, se precizează pe site-ul hanului.