News

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Suma de bani uriașă cerută de fostul internațional

Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei, situat în Centrul Vechi al Capitalei. Fostul internațional cere o sumă uriașă pe locație.
03.12.2023 | 21:02
Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi Suma de bani uriasa ceruta de fostul international
Hanul cu Tei din centrul Capitalei, scos la vânzare de Ilie Dumitrescu. Sumă uriașă cerută pe el. Sursa foto: hanulcutei.ro
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu, vinde Hanul cu Tei situat în Centrul Vechi al Bucureștiului. Cere pentru el o sumă cu adevărat uriașă, de ordinul milioanelor de euro.

Hanul cu Tei din centrul Capitalei, scos la vânzare de Ilie Dumitrescu. Sumă uriașă cerută pe el

În urmă cu aproape două decenii, în 2004, fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu cumpăra Hanul cu Tei. El transforma etajul în cea mai mare galerie de artă din România. În cele 12 galerii erau păstrate obiecte de artă vechi, precum: piese de mobilier, lambriuri, tapiserii, covoare, tablouri, fotografii, albume, documente vechi, ceasuri, decorații sau icoane.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, Ilie Dumitrescu se declara foarte mândru de achiziția sa și de transformarea pe care a reușit să o aducă hanului. A reușit să-i păstreze în timp arhitectura inițială.

Acum, Hanul cu Tei, printre singurele clădiri din Centrul Vechi care și-au păstrat aproape integral arhitectura inițială, se pregătește să-și schimbe proprietarul. Locația este de vânzare.

ADVERTISEMENT

Anunțul apare pe platforma Sothebyreality.ro. Aici este precizat faptul că se se vinde ”Simbolul Centrului Vechi al Bucureștiului”. Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu cere pentru proprietatea sa nu mai puțin de 1,65 de milioane de euro.

Hanul cu Tei, o locație impresionantă, cu o istorie îndelungată

Hanul cu Tei, amplasat între strada Lipscani nr. 63-65 și strada Blănari nr. 5-7, a fost construit în 1833. Dispune de două intrări cu arcadă și porți greoaie din fier, ambele prin curtea interioară în care se ajunge prin pasajul Hanul cu Tei. Curtea interioară are formă dreptunghiulară. Clădirea este amplasată pe un spațiu de peste 1500 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

”Sunt puține clădiri care să evoce Centrul Vechi mai bine ca Hanul cu Tei (ar mai fi Banca Națională, dar aceea nu se vinde). Străjuind străzile pietruite numite după blănarii și lipscanii de altădată, hanul își arată mai întâi ferestrele ample, înalte și arcuite de la parter, colorate de faux vitralii.

Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum brațele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcționează ca ancadrament al ferestrelor înalte și înguste și denticulii ce țin ritmul sub acoperiș.

ADVERTISEMENT

Astăzi, interiorul hanului este dedicat evenimentelor corporate și private pe care le găzduiește în trei mari zone – centru de conferințe, recepția-foyer și salonul de evenimente”, se arată pe site-ul de vânzare.

Hanul cu Tei mai dispune de o sală modernă și spațioasă. Aceasta este perfectă pentru organizarea de conferințe, cursuri de formare, seminarii și multe altele.

Sala noastră de conferințe are o capacitate de 50-300+ de persoane și este dotată cu cele mai noi facilități tehnologice, precum internet wi-fi de mare viteză, Video Wall Display, flip chart-uri, sisteme de sonorizare profesionale și multe altele”, se precizează pe site-ul hanului.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni