Sporturi

Ilie Năstase a dezvăluit câţi bani a câştigat la Roland Garros în 1973! Comparaţie cu Simona Halep: “Ăia chiar nu au luat nimic”

28.09.2018 | 13:10
Ilie Năstase a dezvăluit câţi bani a câştigat la Roland Garros în 1973! Comparaţie cu Simona Halep

Ilie Năstase a dezvăluit câţi bani a câştigat la Roland Garros în 1973. Ilie Năstase a povestit în cadrul unui interviu acordat pentru Telekom Sport cum a evoluat tenisul, dar şi premiile din cadrul sportului alb şi spune că, deşi a câştigat mult mai puţin decât ar fi făcut-o în prezent, este totuşi norocos din punct de vedere financiar în comparaţie cu cei care nu s-au impus deloc în generaţia sa.

Simona Halep a câştigat de-a lungul timpului premii uriaşe în tenis, iar anul acesta, după ce s-a impus la Roland Garros, constănţeanca a încasat un cec de 2,2 milioane de euro, o sumă colosală în comparaţie cu ce sume primeau jucătorii care evoluau la începutul erei Open. În cadrul unui interviu acordat recent pentru Telekom Sport, Nasty, aşa cum i se spune datorită temperamentului său, a vorbit despre performanţa sa din urmă cu 45 de ani.

Ilie Năstase s-a comparat cu Simona Halep

În 1973, Năstase devenea campion la Paris, însă premiul obţinut a fost cu mult mai mic şi decât suma încasată acum de jucătorii care ajung pe tabloul principal al competiţiei. În prezent, jucătorii elimnaţi în turul inaugural la turneele majore primesc 40.000 de euro. La vremea respectivă, fostul mare campion român a primit un cec de 25.000 de dolari după ce a cucerit marele trofeu la French Open. “În ’73 am câştigat la simpul şi am pierdut cu Connors finala la dublu. Îmi plăcea Roland Garros-ul, erau trei turnee: Roland Garros-ul, Monte Carlo pe care l-am câştigat de trei ori la rând şi era Turneul Campionilor. Cred că am câştigat 25.000 de dolari, echivalentul în franci. Atât era şi cred că şi o maşină! Mă gândesc mai degrabă la cei care erau înaintea mea şi ăia chiar nu au câştigat nimic. Şi acum cred că vom zice peste 10 ani că Djokovic şi Nadal au câştigat mai puţin decât ăla o să fie lider atunci”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.