Sporturi

Ilie Năstase a dezvăluit ce a vorbit cu Ion Țiriac după semifinala Fed Cup: ”Așa suntem noi”

24.04.2019 | 13:40
Ilie Nastase a dezvaluit ce a vorbit cu Ion Tiriac dupa semifinala Fed Cup Asa suntem noi

Fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a dezvăluit ce a vorbit cu Ion Țiriac după înfrângerea cu Franța din semifinala competiției. Primul lider din istoria clasamentului ATP nu consideră că Florin Segărceanu poate fi tras la răspundere pentru acest eșec și a menționat că vom mai avea ocazii să câștigăm acest trofeu.

Ilie Năstase a dezvăluit ce a vorbit cu Ion Țiriac după semifinala Fed Cup: ”Nu trebuie să ne întristăm”

”E obositor să joci cît a jucat Halep în ziua a doua, nu se aștepta să fie la dublu, e clar. Trebuie să acceptăm și înfrângerile. Aici e problema, vorbeam și cu domnul Țiriac la telefon: noi suntem bucuroși numai când câștigăm. Nu trebuie să fim bucuroși că am pierdut, dar nici să nu ne întristăm. O luăm de la capăt, sunt și alții în Fed Cup, mai sunt și turnee de Grand Slam”, a dezvăluit Ilie Năstase convorbirea pe care a avut-o cu Ion Țiriac după semifinala de Fed Cup.

”Am pierdut la câteva puncte, n-avem ce spune mai mult de atât. Se poate și mai bine, am văzut și declarațiile Simonei că își dorește să câștige Fed Cup. E clar că e singura dată când poți să joci pentru România. Suferința trece repede și numai cu victorii. Dacă începe să câștige pe zgură pe la Madrid și Roland Garros, îi trece repede”, a mai spus Ilie Năstase la Pro X.

Simona Halep și Monica Niculescu în timpul meciului de dublu din semifinala Fed Cup
Simona Halep și Monica Niculescu în timpul meciului de dublu din semifinala Fed Cup

”Cu Begu și Niculescu la dublu ar fi fost mai bine”

”Ar fi fost bine să avem două jucătoare ca Simona, nu? Bine, s-a accidentat și Begu și asta a fost. A fost foarte pe muchie meciul acesta. Așa cum am câștigat în Cehia, la fel l-am pierdut pe acesta. Nu trebuie să fim supărați. Eu nu am stat lângă Segărceanu, nu știu cine era mai în formă. Asta e decizia antrenorului, el știa cel mai bine. Am văzut și declarațiile Simonei că antrenorul a luat toate deciziile și așa trebuia să fie. Dacă a fost o neinspirație, nu mă bag să spun, nu vreau să-mi dau cu părerea”, a declarat Nasty.

Ilie Năstase crede că un dublu Begu-Niculescu ar fi avut mai multe șanse la victorie: ”Franțuzoaicele au fost numărul 1 la dublu în urmă cu câțiva ani, nu au jucat cu un dublu fără performanțe. A fost bine că a intrat Simona că era încrezătoare după meciul la simplu, dar dacă erau Begu cu Niculescu era mai bine, aveau niște rezultate în spate. Nu s-a ajuns să joace ele și asta a fost. Nu știu dacă intra Buzărnescu la dublu făcea mai mult”.

România a fost învinsă de Franța, scor 2-3, și a ratat calificarea în premieră în finala Fed Cup. La întoarcerea în țară, Simona Halep a declarat că se simte obosită după întâlnirea de la Rouen.