Ilie Năstase, în primii 50 de tenismani all time. "Românul cu charisma neagră"

tennis magazin, ilie nastase, stan smith, leyton hewitt, andy roddick, arthur ashe

Revista Tennis Magazine a publicat prima parte a ierarhiei all time a celor mai buni 50 de jucători. Ilie Năstase ocupă o poziţie în primii 20.

Prestigioasa publicaţie americană Tennis Magazine a alcătuit topul celor mai buni 50 de jucători din toate timpurile. Deocamdată au ajuns la locul 18, ocupat de britanicul Andy Murray. Pe poziţia a 19-a, imediat în urma lui Murray, se află Ilie Năsatase, cel care a fost primul campion din istoria circuitului profesonist ATP în anii 70 ai secolului trecut.

Năstase a fost clasat înaintea altor nume sonore ale sportului alb, precum americanii Stan Smith, eternul său rival, Arthur Ashe, altfel foarte bun prieten al românului şi Andy Roddick, australianul Leyton Hewitt sau elveţianul Stan Wawrinka.

Nu a fost uitat incidentul provocat de Ilie Năstase la Fed Cup

Despre Ilie Năstase cei de la Tennis Magazine au scris "Cu charisma sa şi notorietatea generată de lucrurile pe care le făcea, Năstase a adus fani noi în tenis şi a ajutat la 'explozia' acestui sport. Fie că le plăcea sau nu comportamentul lui Năstase, ei nu puteau întoarce niciodată spatele acestui show".

Incidentul petrecut la meciul de Fed Cup România - Anglia nu a fost uitat de către Tennis Magazine, care de la porecla Nasty face un joc de cuvinte, subliniind că după acel episod, specific charismei sale negre, care a cuprins multe alte episoade cu ieşiri în decor ale românului de-a lungul carierei sale, Nasty e cuvântul care îl defineşte cel mai bine.