News

Ilie Năstase a rămas fără permis. Ce alcoolemie avea fostul tenismen când a fost oprit de polițiști

Nasty a rămas din nou pieton pentru 90 de zile după ce, în cadrul unui control de rutină, polițiștii l-au prins băut la volan
18.11.2022 | 09:02
Ilie Nastase a ramas fara permis Ce alcoolemie avea fostul tenismen cand a fost oprit de politisti
Fostul tenismen a mai fost prins băut la volan Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Fostul tenismen a fost tras pe dreapta în zona de nord a Capitalei. Testat cu aparatul etilotest, a reieșit că Ilie Năstase avea 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ilie Năstase a rămas fără permis. Ce alcoolemie avea fostul tenismen când a fost oprit de polițiști

Polițiștii brigăzii rutiere i-au reținut permisul pentru următoarele 30 de zile. Ilie Năstase și-a lăsat mașina parcată și a plecat acasă cu taxiul.

ADVERTISEMENT

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a informat Poliția.

Potrivit Codului Rutier, dacă un șofer este depistat cu o alcoolemie  între 0,1 și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, el comite contravenție, situație în care contravenientul este sancționat cu 9-20 de puncte amendă.

ADVERTISEMENT

Punctele se traduc într-o amendă între 1.305 și 2.900 lei. În plus, se suspenda dreptul de a conduce. De la alcoolemie 0,80mg/l se deschide dosar penal.

Nu este prima oară când Ilie Năstase conduce băut

Astfel, în 2018, el s-a ales cu dosar penal din cauza consumului de alcool la volan. În acest caz, Ilie Năstase a fost acuzat că ar fi fost agresiv cu polițiștii care l-au oprit.

ADVERTISEMENT

Isprava a făcut ca în iulie 2019, Curtea de Apel București să-l condamne definitiv pe Ilie Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Instanța a dispus la acea vreme și un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care fostul sportiv nu a avut voie să conducă niciun autovehicul pentru care este nevoie de permis.

ADVERTISEMENT
Tags: