Sport

Ilie Năstase, adevărul despre oferta de a deveni antrenorul lui Rafa Nadal: “Îi plăcea de mine!”. Exclusiv

Ilie Năstase a fost propus ca antrenor al lui Rafa Nadal de unchiul spaniolului, Toni. Primul lider mondial ATP a povestit pentru FANATIK cum au stat lucrurile.
19.01.2023 | 15:30
Ilie Nastase adevarul despre oferta de a deveni antrenorul lui Rafa Nadal Ii placea de mine Exclusiv
Ilie Năstase şi Rafael Nadal, la turneul de la Roma
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Românul a fost primul lider mondial ATP şi în ciuda controverselor pe care le-a iscat sau în care a fost implicat, este o figură reprezentativă la nivel internaţional în sportul alb.

Ilie Năstase, adevărul despre oferta de a deveni antrenorul lui Rafa Nadal

Iar printre sportivii de top care îl apreciază pe Ilie Năstase este chiar Rafael Nadal, numărul 2 mondial la ora actuală şi sportivul care are cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie la masculin: 22. Spaniol trece prin momente grele, după eliminarea și accidentarea gravă suferită la Australian Open 2023.

ADVERTISEMENT

Iar în 2015, Ilie Năstase chiar a fost propus pentru a deveni antrenorul lui Rafa Nadal. Atunci, sportivul iberic a fost pregătit de unchiul său, Toni Nadal, care a spus că îl vede ca înlocuitor pe Ilie Năstase:

“Este ușor să vorbești despre anumite lucruri și despre antrenamente, dar pentru a vedea cum decurge o ședință trebuie să fii prezent acolo. Vom vedea dacă Rafael crede că trebuie să schimbe antrenorul sau nu.

ADVERTISEMENT

Eu îi vreau binele. Dacă vine și îmi spune că-l aduce pe Ilie Năstase și apoi cîștigă Roland Garros, eu voi spune “Vino, Năstase!” și voi fi foarte bucuros”, a spus Toni Nadal într-un interviu acordat în 2015 pentru Sports Illustrated.

“Lui îi plăcea de mine, mai ales unchiului său, care era antrenor”

Chestionat de FANATIK pe această temă, Ilie Năstase a explicat cum au stat lucrurile de fapt, spunând că Rafa Nadal era un simpatizant de-ai lui:

ADVERTISEMENT

„Discuţia despre Nadal a fost în felul următor. În momentul în care a fost pe punctul de a se despărţi de unchiul său, Toni spunea că m-ar pune pe mine. Dar nu am discutat cu Nadal niciodată despre asta. Lui îi plăcea de mine, mai ales unchiului său, care era antrenor”, a spus Năstase pentru FANATIK.

Ilie Năstase are carnet de antrenor, însă nu a pregătit niciun jucător din circuitul mondial. A declarat că i se părea o meserie foarte solicitantă. El a fost căpitan nejucător în echipa de Fed Cup a României, în perioada 2016-2017.

ADVERTISEMENT

Rafa Nadal, laude pentru Nasty: “Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Tenisul din acea perioadă îl apreciez cel mai mult”

Rafael Nadal s-a declarat fan al lui Ilie Năstase, spunând pentru L’Equipe că era foarte talentat, iar în acele vremuri, forţa conta mai puţin şi punctele erau mai elaborate:

“Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Tenisul din acea perioadă (n.r. anii ’60 şi ’70) îl apreciez cel mai mult, deoarece forţa loviturilor avea mai mică importanţă. Era mai multă magie. Talentul conta mai mult, tactica de asemenea. Punctele se construiau mai mult”, a spus ibericul.

Ilie Năstase a fost primul lider mondial din istoria tenisului. El a ocupat locul 1 ATP pe data de 23 august 1973, reuşind să îşi treacă în palmares două titluri de Grand Slam la simplu şi patru trofee în Turneul Campionilor.

Ilie Năstase, alături de Rafa Nadal şi Novak Djokovic.
Ilie Năstase, alături de Rafa Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer
  • 64 de turnee a câştigat Ilie Năstase în carieră
  • 76 de ani are legendarul tenismen român
ADVERTISEMENT